BEN DESTEKLEYECEĞİM: Bakan Taçoy, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu’nun aday olması durumunda her şartta Eroğlu’na destek vereceğini söyledi. Taçoy: 38 yıldır hep Eroğlu'na destek verdim, bu kadar yıldan sonra, değişmem
KİM OLSA KIRILIR: Taçoy: Ahmet Kaşif ile aramızda herhangi bir kırgınlık olmadı. Görevden alındığı günün ertesi günü görüştük. İlk gün partiye biraz kırgınlığı vardı. Ahmet Kaşif’in yerinde olsam ben de aynı kırgınlığı yaşardım
GEÇİTKALE HAYALİ: Bakan Taçoy, Geçitkale Havalimanı ile ilgili hayalini ise şu cümlelerle açıkladı: Geçitkale’deki havaalanında bulunan bütün aletler artık çürümeye yüz tuttu. Oraya bir çare bulmamız gerekiyor uçuş okullarının Geçitkale Havaalanı’nda uçması en büyük hayalimdir
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Eroğlu’nu desteklememesi durumunda bile kendisinin Eroğlu’nu destekleyeceğini söyledi.
Geçtiğimiz hafta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı Ahmet Kaşif’ten devralan Hasan Taçoy, dün Havadis Gazetesi’ni ziyaret ederek bakanlıktaki hedeflerinin yanı sıra nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar birçok konuya ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
DP Genel Sekreteri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, DP-UG’nin Eroğlu dışında bir adayı desteklemesi durumunda kendi görüşünü değiştirmeyeceğini ve Eroğlu’nu desteklemeyi sürdüreceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DP’nin duruşunun çok önemli olduğunun altını çizen Taçoy, DP-UG içerisinde bazı arkadaşların Eroğlu’nu destekleyeceğini bildiğini söyledi. Taçoy, “Parti içerisinde bunun herhangi bir kaosa sebebiyet verip vermeyeceğini bilemem. Eroğlu’nun aday olmaması gibi bir lüksümüz yoktur. Parti içerisinde değişik görüşler olabilir. Kimisi başka bir adayın çıkarılmasını destekliyor olabilir. Ama ben Eroğlu’nu destekleyeceğimi söyleyebilirim” diye konuştu.
“Siyasi birlikteliğimiz geçmişe dayanıyor”
Taçoy, geçmişten beridir Eroğlu ile beraber hareket ettiklerini ifade ederek bundan sonraki dönemde de Eroğlu ile hareket edeceğini söyledi. Tartıştıkları dönemde bile hep beraber hareket ettiklerini kaydeden Taçoy, “Eroğlu’na gün geldi geri çekil dedim gün geldi geri gel dedim” dediğini ifade etti.
“Kim olsa kırılır”
Ahmet Kaşif ile herhangi bir kırgınlığının olmadığını da kaydeden Taçoy, aralarında hiçbir şekilde bir soğukluk olmadığını söyledi. Kaşif ile görevden alındığı günün ertesi günü görüştüklerini kaydeden Taçoy, “İlk gün biraz kırgınlığı vardı. Ahmet Kaşif’in yerinde olsam ben de aynı kırgınlığı yaşardım” dedi.
“Fiber optik ileride”
Fiber optik projesinin şu an için gerçekleşebilecek bir proje olmadığını kaydeden Bakan Taçoy, fiber optik projesinin hazırlandığını ancak ileride hayata geçeceğini ifade etti. Taçoy, ADSL’de ise bazı sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.
“Kota doldu”
ADSL’de yaşanan sorunun kapasite ile alakalı olduğunu kaydeden Taçoy, bunun aşılması için yeni bir sistemin sipariş edildiğini, bunun da aralık ayı içerisinde geleceğini söyledi. Taçoy, “Esas orada Sistem 12’den kaynaklanan bir sorun var. Sistem 12’ye göre bir ADSL sistemi kuruldu ülkede. 20 bin kusur aboneli bir sistemdir. Ericsson yapıldığında biz rahat ettik, Ericsson bunu karşılayacak diye düşündük. Ancak Ericsson ile Sistem 12 birbirine tutunamadı ve çalışabilir duruma getirilemedi. Bunların hepsi eski sistem olduğu için yedek parçaları da bulunamıyor. Sürekli arıza yaratıyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Ericsson’un belli araçlarını devreye sokup rahatlatma amaçlıyoruz. Bu arızalar devam ederken Ahmet Kaşif zamanında bir ihaleye çıkılarak Huawei’nin ADSL sistemini sağlayabilecek 50 bin abonelik bir sistemi satın alındı. Ağustos ayında geçen Bakanlar Kurulu kararı ile bu işin blokesi geçen hafta çıktı. Bu sistemin gelmesi bir buçuk ayı bulur. Bu sorun aralığa kadar sürecek bu sıkıntılar” dedi.
“Yeni sistem bizi rahatlatır”
ADSL sisteminin 22 bin abonesi olduğunu kaydeden Taçoy, bunun daha da artabileceğini söyledi. Sistemin planlamasının yapılması gerektiğini belirten Taçoy, Huawei sisteminin en son sistem ile donatıldığını ve ülkedeki ADSL sistemini rahatlatacağını söyledi.
“Telekomünikasyon gözden geçirilmeli”
Telekomünikasyon Dairesi’nin bütünü ile ilgili gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Taçoy, abone sayısının gün geçtikçe düştüğünü belirtti. Taçoy öngörüsünün Telekomünikasyon Dairesi’nin değerinin yükseltilmesi noktasında olduğunu söyledi.
“Bilişim Adası için iletişim altyapısını yapmamız gerek”
Bakan Taçoy, Bilişim Adası Projesi’ni hayata geçirebilmeleri için ilk olarak iletişim alt yapısını tamamıyla yenilemeleri gerektiğini ifade etti. “Bizim Bilişim Adası Projemizle bu konuyu bağdaştırıp bir şeyler yapmayı deneyeceğiz. Çünkü iletişimin olmadığı yerde bilişim olamaz. İletişimi bir an önce halletmemiz gerekiyor. Hazırda sistemlerimiz var bu sistemleri nasıl daha iyi konuma getirebiliriz bunu tartışacağız” diye konuşan Taçoy, “Telekomünikasyon Dairesi’ni kapattırmayız” demekle bazı sorunların üstesinden gelinemeyeceğini söyledi. Taçoy, bu söylemin devam ettiği müddetçe sıkıntılar da devam edeceğini belirtti.
“Ercan ile ilgili konu sürüyor”
Taçoy bakanlığa geldiği gün Ercan ile ilgili önünde birçok konuyu bulduğunu ifade ederek bunlardan en önemlisinin Ercan ile ilgili terminalin taşınması konusu olduğunu söyledi. Taçoy, “Terminalin kuzeye geçme durumu var. Şu andaki terminalin batısına geçecek. Olabilir yapılabilir bu ama onları buna iten sebepler nelerdir onlar ortaya konmalı. Bu bina aynı model aynı tarz diğer tarafa yapılacak. Harcamasında bir değişiklik olmayacak” diye konuştu.
Geçitkale hayali
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Geçitkale’deki havaalanında bulunan bütün cihazların artık çürümeye yüz tuttuğunu belirterek oradaki havaalanını uçuşlara açmaları gerektiğini söyledi. “Ercan’daki otoriteye biz dedik ki izin verin bize açalım Geçitkale Havaalanı’nı. Onlar izin vermedi. Bir önceki hükümet gerekli özeni göstermedi diye konuşan Taçoy, hayalinin uçuş okullarının Geçitkale Havaalanı’nda uçması olduğunu söyledi.
“Devlet dilenci durumundadır”
Devlet şu anda dilenci durumundadır. Hiçbir şekilde ek bütçemiz yoktur. Ben ulusal numaramızı bile alamadım daha. 0392 kodu Türk Telekom’un numarasıdır” diye konuşan Taçoy, bu durumun bir an önce değişmesi için ellerinde geldiğince çalıştıklarını söyledi.
“Gerekirse bırakırım”
Taçoy, bakan olmasının ardından Demokrat Parti Ulusal Güçler’deki genel sekreterlik görevini gündeme gelmesi durumunda bırakabileceğini söyledi. Taçoy sözlerini şöyle tamamladı: DP içerisinde genel sekreterliği eğer isterlerse bırakacağım. Ben iki şapkayı birden taşıyamam. Arkadaşların talebi gündeme geldiği anda bırakabilirim ancak henüz öyle bir talep yok.”
































