Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Cihangir’in en kötü 2. sezonu

2011-2012 SEZONUNDAN SONRA:

Cihangir’in bu sezon oynadığı 6 maçta mağlup edebildiği tek takım, henüz galibiyeti olmayan Yalova. Cihangir 1 galibiyet 3 beraberlikle 6 puan toplayabilirken, 2011-2012 sezonunda ise 1 galibiyet 1 beraberlikle 4 puan toplayabilmişti. Takım son 5 sezondaki en kötü ikinci sezonunu yaşıyor

Ahmet ÖZSOY

K-Pet Süper Lig’de geride kalan 6 haftada 6 puan toplayarak 12’nci sırada yer alan Cihangir’in, geçmiş 5 sezondaki ilk 6 hafta performansı ile bu yılki ilk 6 hafta performansı, kırmızı-lacivertli takımın en kötü ikinci sezonunu geçirdiğini gösteriyor.
Cihangir 2013-2014 sezonunun ilk 6 haftasında sadece Yalova’yı mağlup edebildi. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Yalova karşısında 3-0 galip gelen Cihangir başka da maç kazanamadı.
Geride kalan 6 maçta 1 galibiyet ve 3 beraberlik alan Cihangir, sezonun ilk maçında Kaymaklı’ya ve geçtiğimiz hafta da Mormenekşe’ye mağlup oldu.
Sahasının futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle ev sahibi olduğu haftalarda bölgelerdeki sahalarda rakiplerini konuk eden Cihangir, Yalova’yı Serdarlı sahasında mağlup ederken, Mormenekşe’den Hamitköy Sahası’nda mağlup oldu. Ev sahibi konumundaki bir diğer maçını yine Serdarlı’da Lefke ile oynayan Cihangir bu maçta da rakibi ile berabere kalmıştı.

Son 5 sezon
Cihangir’in futboldaki son 5 sezonda ilk 6 hafta performansında benzerlikler olmakla birlikte, bu sezon en kötü ikinci performansını sergiliyor. 2011-2012 sezonunda ilk 6 haftada 4 puan toplayan Cihangir, bu sezon ise 6 haftada 6 puan toplayabildi.
Cihangir sırasıyla son 5 sezonun ilk 6 haftasında şu performansı sergiledi:
2009-2010 sezonunda 7 puan
2010-2011 sezonunda 10 puan
2011-2012 sezonunda 4 puan
2012-2013 sezonunda 11 puan