Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

“Bunun arkasında DP vardır”

Yağmur DÜŞER / Nadire BAHADİ
Lefkoşa’da 25 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Olağan Genel Kurulu’nda başkan Faik Dağaştı’nın hile ile yarışı kazandığını iddia eden birlik üyesi Barış Tosunoğlu, yeniden seçime gidilmesi yönünde imza kampanyası başlattı. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Faik Dağaştı ise Hasan Tosunoğlu’nun yarışı kaybettiği günden itibaren bugüne kadar yönetimin düşürülmesi için elinden geleni yaptığını iddia etti. Konu ile ilgili Havadis’e konuşan başkan Dağaştı ve birlik üyesi Barış Tosunoğlu yaptıkları açıklamalarda birbirlerine karşı bazı suçlamalarda bulundular.
Dağaştı: Birliği borçlu alıp, düze çıkardım
Başkan Faik Dağaştı, yönetimin uyum içerisinde olduğunu ve görevinin başında olduğunu belirtti. Dağaştı, göreve geldiği günden itibaren sektörün eksik olan yasalarını, tüzüklerini hayata geçirmek için uğraştıklarını belirtti. Dağaştı, yönetimin genel kurula gitmesi için bir gerekçe ortaya sunulmasını istedi. Müteahhitler Birliği’ni borçlu devralıp düze çıkardığını söyleyen başkan Dağaştı,  “Bunun için mi genel kurula gidiyorlar. Birtakım yasalar, tüzükler, uygulamalar kazandırdığım için mi genel kurula gidiyorlar. Yoksa tüm üyeye adil eşit şartlarda davrandığım için mi genel kurula gidiyorlar. Yoksa ben herhangi bir parti mensubu olmadığım ve birilerine ihale taahhüdü vermediğim için mi genel kurulu gidiyorlar” diyerek imza kampanyası düzenleyenlere bu soruları yöneltti. 


Faik Dağaştı: “Hasan Tosunoğlu Demokrat Parti Meclisi’nin üyesidir. DP’nin gücünü kullanarak üyeye tehditler savurarak, kimisine işin olduğunda yanıma gelme, kimisine da bu ihaleler bizimdir diyerek mi genel kurula girmek istiyorlar. Bize gerekçe sunsunlar” dedi.
Faik Dağaştı, birliğin genel kurula gitmesi için bir gerekçe olmadığını  ve  tamamen Hasan Tosunoğlu’nun siyasi rant elde etme düşüncesinden yola çıktığına vurgu yaptı.  “Açıkça söylüyorum bunun arkasında DP vardır” diyen Dağaştı, “Bu birliğin yönetimine talep olan kişi bu ülkede hangi kurum ve  kuruluşla iş yaptıysa hepsi ile davalıktır” şeklinde konuştu.
Dağaştı, “Ben birliğimizi borçlu devraldım. Birliğimizi düze çıkarmak için bütün uğraşlarımı vermekteyim genel kurula gitme gibi bir düşüncemde yoktur. Çünkü gitmek için bir sebep görmüyorum” dedi.
Tosunoğlu: Dağaştı’nın genel kurulda hile yaptığını fark ettik
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği üyesi Barış Tosunoğlu ise 25 Mayıs 2013 tarihinde Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin düzenlediği olağan genel kurul’da başkan seçilen Faik Dağaştı’nın 3 adayın yarıştığı seçimi 43 yetkisiz kişiye oy kullandırarak kazandığını iddia etti.
Tosunoğlu, bunu fark edince yeni bir seçim yapılması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. İmza kampanyasının birlik üyeleri tarafından ilgi gördüğünü söyleyen Tosunoğlu, 107 imzayı birliğe götürdüğünü söyledi. Birlik Başkanı Faik Dağaştı’yı misyon ve vizyonu olmamakla suçlayan Tosunoğlu, Dağaştı ile devam etmek istemediklerini kaydederek, yeni bir seçime gidilmesini talep etti. Dağaştı’nın yetkisi olmayan 43 kişiye genel kurulda oy kullandırarak seçimi kazandığını iddia eden Tosunoğlu, bu konu ile ilgili şikayetlerini divana bildirdiklerini ve divandan oy kullanan üyelerin isimlerini talep ettiklerini ancak bu gün oldu isimlerin verilmediğini kaydetti. Dağaştı’nın yasalara aykırı bir şekilde davrandığını da iddia eden Tosunoğlu, yeni bir seçim olması halinde üyelerin kendisine destek belirtmeyeceğini beyan etti.