Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Besim yetkiyi aldı

56 KABUL OYU ÇIKTI: 60 kişinin katıldığı genel kurulda başkan Besim’in Yalova ile görüşmelere başlayabilmesi için yapılan oylamada 56 kişi kabul, 2 kişi çekimser ve 2 kişi de ret oyu verdi. Oylamanın ardından görüşmeleri yapacak olan komite de seçildi. Komitede başkan Hasan Besim, Alper Özorun, Durmuş Aydın, Hasan Türköz, Kani Tanaydın, Nejat Besim ve Cemal Redif’in olması kararlaştırıldı

VAKIF KURULACAK: Besim: Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi ile iki kulüp birleştikten sonra kulübün isminin Bostancı Bağcıl Yalova ya da Bostancı Yalova Bağcıl ayrıca renklerimizin bordo-lacivert ya da yeşil-sarı olabileceğini konuştuk. Eğer birleşme süreci başlarsa bir vakıf kurulacak ve iki kulübün de malları o vakfa devredilecek. Birleşme tamamlandığında ise vakıf malları kulübe devredecek

YENİDEN GENEL KURULA GİDİLECEK: Besim: Birleşme sürecinde tabii ki endişe ve sıkıntılar yaşanacaktır. Ancak bizim amacımız bu kurduğumuz komiteyle bu endişe ve sıkıntıları en aza indirgemektir. Komite ile birlikte en kısa sürede Yalova ile görüşmelere başlayacağız ve iki kulübün üzerinde anlaşacağı taslağı yeniden genel kurulumuza sunup birleşme için onay isteyeceğiz

Mustafa BAHADIR
Süper Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl’da dün toplanan genel kurul, başkan Hasan Besim’e Yalova ile birleşme görüşmeleri yapması için yetki verdi.
Kulüp lokalinde yapılan genel kurulda süreç ile ilgili olarak üyeleri bilgilendiren başkan Hasan Besim, kulübün içerisinde bulunduğu maddi zorluklardan bahsetti. Besim, Yalova ile birleşilmesi durumunda gelirin artacağını, giderin ise azalacağını dile getirdi.
Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi ile bir araya gelerek ön görüşme gerçekleştirdiklerini belirten başkan Besim, “İki kulüp birleştikten sonra kulübün isminin Bostancı Bağcıl Yalova ya da Bostancı Yalova Bağcıl ayrıca renklerimizin bordo lacivert ya da yeşil sarı olabileceğini konuştuk. Eğer birleşme süreci başlarsa bir vakıf kurulacak ve iki kulübünde malları o vakfa devredilecek. Birleşme tamamlandığında ise vakıf malları kulübe devredecek” dedi.
Besim ayrıca konuşmasını tamamladıktan sonra bütün üyelerin tek tek sorularını cevapladı ve daha sonra oylamaya geçildi.
60 kişinin katıldığı genel kurulda başkan Hasan Besim’in Yalova ile görüşmelere başlayabilmesi için yapılan oylamada 56 kişi kabul, 2 kişi çekimser ve 2 kişi de ret oyu verdi.
Oylamanın ardından görüşmeleri yapacak olan komite de seçildi. Komitede başkan Hasan Besim, Alper Özorun, Durmuş Aydın, Hasan Türköz, Kani Tanaydın, Nejat Besim ve Cemal Redif’in olması kararlaştırıldı.
Yetkiyi aldıktan sonra bir konuşma daha yapan Bostancı Bağcıl Başkanı Hasan Besim, “Birleşme sürecinde tabii ki endişe ve sıkıntılar yaşanacaktır. Ancak bizim amacımız bu komiteyle bu endişe ve sıkıntıları en aza indirgemektir. Komite ile birlikte en kısa sürede Yalova ile görüşmelere başlayacağız ve iki kulübün üzerinde anlaşacağı taslağı yeniden genel kurulumuza sunup birleşme için onay isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalova kararını verdi
Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi ise yönetim kurulu ile Başkanlar Kurulu’yla toplantı yaptıklarını ve bir karar aldıklarını açıkladı. Bostancı Bağcıl’da yapılan genel kurul nedeniyle bu kararı açıklayamadığını ifade eden başkan Mertekçi, kararı bugün yapacakları basın toplantısında açıklayacaklarını söyledi.