KTAMS Başkanı Güven Bengihan azınlık hükümeti UBP-DP-YDP’nin zam şampiyonluğuna doğru koştuğunu söyledi.
Güven Bengihan yazılı açıklamasında ” Akaryakıta ve ekmeğe yapılan okkalı zamlarla zaten kuru ekmeğe muhtaç olan insanlarımız tamamen açlığa mahkum edilmiştir.” diyerek hükümetin derhal istifa etmesinin halka yapılacak en büyük üyülük olacağını belirtti.
Açıklama şöyle:
Hayatı ucuzlatma vaadiyle kurulan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti, zam şampiyonluğuna doğru koşuyor.
Pandemiye bağlı ekonomik krizle birlikte Türk Lirasının büyük oranda değer kaybetmesiyle günden güne yoksullaşan halkın hayatı adeta zindana dönmüştür. Kendi koltuklarını koruma uğruna , yandaş atamaları ve istihdamları ile bütçeye milyarlarca liralık ek külfetler getirirken, işsizlik ödeneğini düşürenler , çalışanların hayat pahalılığını donduranlar üstüne bir de her gün yaptıkları zamlarla çalışanları, dar ve sabit gelirli kesimleri süratle açlık sınırının altına doğru sürüklemektedir. Bu yapılanlar halk düşmanlığıdır.
Akaryakıta ve ekmeğe yapılan okkalı zamlarla zaten kuru ekmeğe muhtaç olan insanlarımız tamamen açlığa mahkum edilmiştir. İnsanına açlığı reva gören UBP-DP-YDP azınlık hükümeti ömrünü doldurmuştur. Anayasaya rağmen iktidarını sürdürmeye çalışmak halk iradesine büyük bir saygısızlıktır. Derhal istifa etmeleri halk için en büyük iyilik olacak.
Güven Bengihan
Başkan
































