Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye devam eden İsias Otel davasının beşinci duruşmasında konuşan Sanık Ahmet Bozkurt, suçlamaları reddetti.
İsias Otel’in sahibi Ahmet Bozkurt, cezaevinden SEGBIS yöntemiyle katıldığı duruşmada önemli açıklamalarda bulundu. Bozkurt, inşaat kazasının projeyi yarım bıraktığını belirterek, “Bir hata varsa, proje üzerinde bir hata yapılmış olabilir. Ancak, benim, eşimin ve çocuklarımın teknik konularda hiçbir bilgisi yok.” dedi.
Sanık Ahmet Bozkurt, “Bu inşaat iş kazası yüzünden yarım kaldı. Bir hata varsa proje üzerinde bir hata yapıldı. Benim, eşimin ve evlatlarımın teknik konularda hiç bir bilgisi yok. Bu projeleri belediye de kontrol etti. Binanın otele dönüşebilmesi için yasaya göre projeleri yaptık ve belediye rusat verdi. Bizi devletin 3 kurumu denetledi. Turizm bakanlığı otele dönüşebilir diye bize rapor verdi hatta devlet teşvik bile verdi. Burası kaçak yapı olsa devler buraya kredi vermezdi.” diyerek kendini savundu.
“Benim binamı deprem yıktı”
Bozkurt, “Kimse depremden bahsetmiyor. Ben Müslümanım, kur-an da deprem suresi var. Ama depremi konuşan yok. Adıyaman 2019’da 7 şiddetinde deprem gördü. Benim binamda sıva çatlağı olmadı. Benim binamı deprem yıktı.” dedi.
“En iyilerle çalıştım”
Ahmet Bozkurt, “Binayı yaparken , Demircinin de betoncunun da en iyisiyle çalıştım. Mimarım da en iyi mimardı” diyerek kendini savunmaya devam etti.


























