Amcaoğlu: Yıllarca izin verilmeyen yere cafe izni verildi - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
DünyaKıbrısManşet

Amcaoğlu: Yıllarca izin verilmeyen yere cafe izni verildi

Hüseyin Amcaoğlu

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gönyeli – Alayköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Amcaoğlu Havadis Gazetesi ile Kıbrıs Objektif’in ortak yayınında, “Ahmet Özsoy ile Nabız” programa konuk oldu.

Ahmet Özsoy’un sorularını yanıtlayan Hüseyin Amcaoğlu, İçişleri Bakanlığı yerel yönetimler biriminde 2006 yılında hazırlanmaya başlanan Yerel Yönetimler Reformu ile günümüze kadar gelen süreçte Başbakanlık Müsteşarı görevini yürütürken Meclisten geçirilen Yerel Yönetimler Reformunda yapılan tüm çalışmalarda aktif rol aldığını, tüm hükümetlerin hükümet programlarında bu reforma yer verdiğini ve herkesin belediye sayısının azalmasına sıcak baktığının altını çizdi. Belediyeler yasasında nüfusa göre istihdam yapma koşullarının belirtildiğini ve hiç bir belediye başkanının bu yasa dışında istihdam yapamayacağını söyleyen Amcaoğlu, hakkında çıkan “istihdam yapacak” iddialarına da cevap verdi.


 

“İSTİHDAM İÇİN OY VERMESİNLER”

Gönyeli – Alayköy Belediyesi UBP başkan adayı Hüseyin Amcaoğlu, hakkında ortaya atılan yandaşlarını istihdam edecek iddiaları için “hakkımda söyleyecek başka bişey bulamadılar herhalde şimdi bunu söylüyorlar. Belediyeye hangi şartta nasıl istihdam yapılabileceği zaten ilgili yasada nüfusa ve orana göre yazıyor. Şu anki yapıda zaten istihdam yapılamaz ama ben buradan çağrı yapıyorum, bana istihdam için oy verecek olanlar oy vermesin. İlerleyen süreçte ihtiyaç olur, emekliler çıkar, yasal ve mali şartlar izin verirse her belediye gibi, her belediye başkanı gibi istihdam yapılabilir elbet ama şimdi ortaya atılan bu iddialara gülüp geçiyorum.

Bu iddiaları beni eleştirmek için söyleyen insanlar, mevcut belediyede sayın başkanın 90’a yakın istihdam yaptığını, siyasi olarak da yapılmış istihdamlar olduğunu ve kimlerin alındığının çok iyi bilindiğini biliyorlar mı acaba? Ben ne işe girenlere ne yapılan istihdamlara söz söylemiyorum ama beni eleştirenler mevcut belediye yönetimini de görmeliler” dedi. Amcaoğlu şöyle devam etti:

 

“GÖNYELİ-ALAYKÖY-LEFKOŞA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI”

“Gönyeli ve Alayköy’ün birleşmesi çok daha güzel projeler ortaya çıkmasını sağlayabilir. Belediyenin mali yapısını, bankadaki hesaplarını, vereceklerini, kredisi var ise borçlarını, gelirlerini giderlerini şimdiden ifade etmek mümkün değil. Ama gelir getirici projelerin hepsine açık olacağım.

Alayköy’de ciddi bir kanalizasyon sorunu vardır. Sanayi bölgesi alt yapısı yetersizdir. Bu sorunları çözmek için Lefkoşa Türk Belediye ile görüşüp anlaşmak gerekir. O kanalizasyon Lefkoşa’ya bağlanacak neticede. Seçimden sonra Lefkoşa’da kim kazanırsa kazansın işbirliği için masaya oturacağız.”

 

“MEVCUT BAŞKAN LEFKOŞA İLE MAHKEMELİK”

“Gönyeli Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi mahkemeliktir. Mevcut başkan, Lefkoşa Türk Belediyesi ile anlaşamamıştır. LTB Başkanı Sn.Harmancı da Gönyeli Belediyesi’ne dava açmıştır ve mahkeme de LTB’yi haklı bulmuştur. 10 Milyon’luk bir tazminat söz konusudur ama ara emir alındı dava öyle kaldı şimdilik.

Ortak yol bulunmalı bu kavga bitmeli. Gönyeli Belediyesinin en büyük sorunlarından biri de birçok mahkemelik ve davalık işlerinin olmasıdır.”

 

GÖNYELİ-ALAYKÖY-LEFKOŞA HAYVAN BARINAĞI

“Gönyeli-Alayköy Belediyesi olarak belki de Lefkoşa Türk Belediyesi ile bir araya gelip ortak bir hayvan barınağı projesi yaratılabilir. Boş arazi ve uygun bir yere ortak bir barınak projesi çıkarılırsa masrafları da ortak karşılanır ve daha faydalı, daha güzel bir proje ile sokak hayvanları da koruma altına alınır, çocuklarımız ve vatandaşlarımız sokaklarımızda daha güvende olur.”

 

“ŞANTİYE ŞİMDİKİ YERİNDEN KALKACAK”

Gönyeli Belediyesi’ne ait şantiye alanının şimdiki yeri değişecek. Şantiye artık şehrin içinde kalmıştır. Sabahın erken saatlerinde işe çıkacak personelimiz ve iş arabalarımızın sesleri, bölge halkımızda rahatsızlık yaratmaktadır. 2-3 nokta üzerinde proje geliştirdik.

Şantiye şimdiyi yerinden kalkacaktır. Bu ilk yapılacaklar işlerden biri olacak.”

 

AKTİVİTE MERKEZİ VE YEŞİL ALANLAR

“Gönyeli’de oturan vatandaşlarımızın ortak talebi çocukları ile birlikte gidip vakit harcayabilecekleri bir alandır. Gönyeli’nin merkez parka ihtiyacı vardır. İçerisinde çok amaçlı spor ve sağlıklı zaman geçirilebilecek bir park yaratma projemiz var. Yeşil alanlarımızı süratle yeşillendireceğiz.

Gönyeli’de festival, konser gibi etkinliklerin yapılabileceği bir aktivite merkezi yoktur. Şehrin girişinde bir alanda yapılıyor, bölgede oturan insanlar sesten ve ulaşımdan çok mağdur oluyor. Bir de açık Pazar alanımız çağın çok gerisinde kalmış durumdadır. Çağdaş açık Pazar alanı yaratmak istiyorum.”

 

“YILLARCA İZİN VERİLMEYEN YERE CAFÉ İZNİ VERİLDİ”

“Gönyekli Belediyesinin olduğu yol artık cazibe merkezi haline gelmelidir. Orada ciddi bir potansiyel vardır, ekonomik döngü vardır. İnsanların Gönyeli’ye gelmesi kolaylaştırılmalı, gelen insanların oturup kahve içebileceği zaman geçirebileceği bir ortam oluşturulmalı. İnsanlara aylarca yıllarca café, restoran tarzı dükkan açma izni verilmedi. Şimdi seçime 2 ay kala café izni verildi. Bir belediye yoluna bir de yaya üst geçitin olduğu ana yol kenarına café açıldı. Çok da güzel oldu. Herkes gidip oturuyor insanlar güzel zaman geçiriyor.

Bankalar var, kuaför var, eczaneler var, hatta market bile var o yolda. Café de olması çok güzel oldu. İmar Planı doğrultusunda yasal olarak mümkün olan ne varsa ben de yaptıracağım. Elbette yasal olarak izin verilmemesi gerekirse bende vermeyecem ama şimdi izin verilen yere yıllarca neden izin verilmedi?”

 

12 AY KESINTISIZ KÜLTÜR-SANAT-SPOR

Dünya çapında bir sanat organizasyonuna Gönyeli Belediyesi ve İskele Belediyesi halk dansları ekibi olarak üyeliğimiz vardı. Ne yazık ki Gönyeli Belediyesi’nin üyeliği bir şekilde iptal edildi. Ben gerekli temasları kurdum, girişimi yaptım buraya tekrar üye olmak için çalışacağız. Halk dansları ekibimizi oluşturacağız tekrardan. Yılmazköy-Alayköy Spor Kulüpleri, Avcılık, Yükseliş ve Gönyeli Spor Kulüplerimiz hepsine yardım edeceğim. Benim için hepsi de eşittir.

Hedefim kesintisiz 12 ay kültür-sanat ve spor şehri yaratmaktır. Geleceğin belediye kenti Gönyeli-Alayköy olabilir.”

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
1
Hayran Kaldım
Facia
1
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar