Şenkul: Deniz kenarında mavi kordon, dağda yeşil kordon oluşturacağız - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

Şenkul: Deniz kenarında mavi kordon, dağda yeşil kordon oluşturacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Belediyesi başkan adayı Murat Şenkul, “Ahmet Özsoy ile Nabız” programına konuk oldu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Belediyesi başkan adayı Murat Şenkul, “Ahmet Özsoy ile Nabız” programına konuk oldu.

Havadis webTv ile Kıbrıs Objektif webTV ortak yayınında konuşan Murat Şenkul, Girne’nin şu anki durumunu anlattı, belediyenin mali tablosunu özetledi ve işlerin nasıl yapılamadığını açıklayarak çözüm önerileri ile hedeflerini dile getirdi.


 

“BELEDİYEYE ADALETİ GETİRECEĞİM”

Girne Belediyesi, CTP başkan adayı Murat Şenkul, Girne Belediyesi’ndeki iş huzuru konusunda “Personel arasındaki huzursuzluğu gidermek için özel olarak veya somut olarak bir şey yapmak gerekmeyecek. Belediye içerisinde adaleti getirmek yeterlidir. Ben Girne belediyesi içerisine adaleti getireceğim. Herkes de bunu görecek ve huzursuzluk kendiliğine ortadan kalkacak.

Personel arasındaki huzursuzluğun nedeni kişiler arası adaletsizlik olmasıdır. Adam kayırmaca vardır. Vatandaşlar işlerini bile yapamıyorlar. Gönyeli’de 4 günde çözülen veya verilen bir izin, Girne’de başkanın veya birilerinin adamı değilseniz 4 ayda çözülebilir veya hiç çözülmez” dedi.

 

“AYDA 3 MİLYON ZARAR, 60 MİLYON BORÇ VAR”

“Ahmet Özsoy ile Nabız” programında soruları yanıtlayan CTP başkan adayı Şenkul, Girne Belediyesi’nin mali durumu için “Girne Belediyesi gizli batmıştır” tespiti yaptı. Şenkul şöyle konuştu:

Belediye ayda 3 Milyon TL zarar etmektedir. Bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla piyasaya 50-60 milyon TL borç vardır. Bunun 20-30 Milyon TL’si Belpaz Limited’e yani belediyenin kendi şirketine aittir.

Belediye kendi kurduğu bu firmadan hizmet alıyor ama parasını zamanında ödemiyor. Hakkımda da bu şirkette çalışanları durduracağım diye yalan söylemler yayılıyor. Asla böyle bir şey olmayacak.”

 

“HALKIN CEBİNE GÖZ KOYUYORLAR”

“Girne Belediyesi’nin mali durumunu iyileştirme adına 51/1995 sayılı yasaya sırtını dayıyor bazıları. Bunu da açıklarken bu yasa ile gelirlerimiz artacak diyor. Bu yasa hiçbir belediyeye para getirmeyecek. Demek ki bu yasaya dayanarak halkın cebindeki paraya göz koydular. Yok bu da değilse o zaman açıklasınlar nasıl gelirler artacak? Türkiye’den mi para gelecek? Merkezi hükümetten mi? Bu yasaya dayanarak gelir artacaksa yapılacak yasal düzenlemelerle tahsilatlardan artacak demektir ve bu da halkın cebine göz koyuyorlar demek olur.”

 

“12 AYDA DÜZELECEK”

“Girne Belediyesini finansal olarak 12 ayda düzlüğe çıkaracağımızı hedefliyoruz. Ayrıca Belpaz ile Belediye çalışanları arasındaki maaş farkının da 12 ayda giderilmesi için çalışma ve plan yaptık bunların hepsi hazırdır.

2014 yılında son CTP Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın yaptığı gibi toplu kadro çalışması yaptık. Girne’de su faturası gitmeyen evler var. Çok büyük oranda kaçak vardır. Tahsilat çok düşüktür. 2022 çağında online ödeme yoktur. Mevcut başkan Girne’de 1 çivi çakmadan Girne’yi geriye götürmüştür.”

 

“HALİNDEN MEMNUNSALAR BAŞKANA OY VERSİNLER”

“Girne halkının seçimde 2 alternatifi vardır. Ya mevcut başkana oy verecekler ve mevcut düzenin devamını sağlayacaklar ya da bu düzeni değiştirecekler. Halk denizlere girebiliyorsa, sokakların, yolların aydınlatmalarından memnun ise, parklarda bahçelerde zaman geçirebiliyor, gezip çocuklarını eğlendirebiliyorsa, trafikte sorun yaşamıyorlarsa, ulaşımda sorun yok ise mevcut başkana gidip oy versinler. Akaryakıt istasyonları belediyeye akaryakıt vermiyor. Su şirketleri belediyeye suyu piyasadan çok daha pahalıya veriyor çünkü belediye ödemeleri 10 ay sonra yapıyor.

Ha bunlardan memnun değiller ise bana oy vermelerini çağırıyorum. Bu anlamda çok alçak gönüllü olmayacağım. Bu anlamda tek alternatif CTP’nin adayı Murat Şenkul’dur.”

 

“BENİM HAYALİM..”

“Ben kimseye bireysel sözler vermiyorum. Toplumsal sözlerim vardır. Hayalim Girne’yi eskisi gibi turizmin başkenti yapmaktır. Denizlere girilebilen, ulaşılabilen bir Girne yaratmaktır. Kervansaray’dan Çatalköy’e kadar yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaratmak için trafik master planı çıkarmak isterim. Bazı yerlerde denize sıfır yapılar vardır bu yollar direk yapılamayabilir ama parça parça bunları yaratmak mümkündür ve bu uzun vadede gerçekleşebilir.

Deniz kenarında mavi kordon, dağda yeşil kordon oluşturacağız.”

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar