Reşat Kansoy: Özçınar yarım asırdır başkan, artık değişmesi gerek - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

Reşat Kansoy: Özçınar yarım asırdır başkan, artık değişmesi gerek

reşat kansoy

Ahmet Özsoy’un Havadis webTV ile Kıbrıs Objektif webTV  ortak yayınında hazırlayıp sunduğu Nabız programına konuk olan Güzelyurt Belediyesi bağımsız başkan adayı Reşat Kansoy’dan dikkat çeken açıklama: “Güzelyurt’lu gülsün diye aday oldum”

 


Güzelyurt Belediyesi bağımsız başkan adayı Reşat Kansoy Havadis webTv ile Kıbrıs Objektif webTV’de ortak yayınlanan Ahmet Özsoy ile Nabız programına konuk olarak hedeflerini anlattı.

Kansoy, “1980’li yıllarda Güzelyurt, en yüksek gelir sağlayan insanlardan oluşan yer idi. 1995 yılında KKTC’nin üç büyük kentinden biri idi. Bugün ise 7.kent oldu. Kişi başına düşen gelirin çok düşük olduğu bir Güzelyurt var artık ve halkın yüzü gülmüyor. Yerel yönetimler bu süreçte ne yaptı peki?” diyerek mevcut başkan Mahmut Özçınar’ın yarım asırdır başkan olduğu ve artık değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN NE YAPTI?”

Reşat Kansoy, Güzelyurt’un en büyük sorununun göç olduğunu ve bunu önlemek için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. Kansoy şöyle devam etti:

“Güzelyurt gençleri köylerini terk etmişti. Ve Mevcut başkan bu süreçte hiçbir şey yapmamıştır. 7 dönemdir başkandır ve ne göçün önlenmesi ne tarımsal imar planı, ne de ekonomiye ivme kazandırıp hiçbir çalışma üretmemiştir.

Üniversiteler ile bugüne kadar hiçbir iş birliği yapmamış, oradaki bilgiden faydalanılmamıştır. Bunu bizzat ben üniversitelere sordum ve bugüne kadar hiç görüşülmemiş bile. Belediyeyi aile şirketi yapmıştır.”

İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Ahmet Özsoy’un sorularını yanıtlayan Güzelyurt Belediyesi bağımsız başkan adayı Reşat Kansoy, Güzelyurt’a insanların gelmesini sağlayacak, köylerdeki hareketi çoğaltacak ve yaşam kalitesini artıracak, insan odaklı belediyecilik anlayışı ile göreve talip olduklarını altınız çizdi. Kansoy, “Rengine, siyasi kimliğine bakılmaksınız herkesi kucaklayacak, tüm spor kulüplerine, derneklere eşit katkı ve haklar tanıyacağım.

Kalıcı projelere imza atmak için 7 Temmuz’da adaylığımı açıkladım. Kalkınma kırsalda başlayacak. Güzelyurt’un etrafında 12 köy vardır. Köy kentidir Güzelyurt. Her bir köyün kendine özgü özelliği vardır. O özelliklerine uygun festivaller, organizasyonlar geliştireceğiz ki insanlar oralara gitsin, Güzelyurt’a geldi.

Güzelyurt, Kıbrıs’ın en büyük körfezlerinden birine sahiptir ancak Güzelyurt’un, Güzelyurt körfezi ile iletişimi yoktur. Bahçelere, tarlalara gidecek yollar Rum’lardan kalmadır. Hiçbir yatırım yapılmamıştır” dedi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar