UBP’de kazan kaynıyor - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
KıbrısManşet

UBP’de kazan kaynıyor

UBP, MYK, Turizm ve Çevre Bakanı, Ünal Üstel

UBP MYK’sı Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınması gündemiyle gün boyu değerlendirmeler gerçekleştirdi. UBP, MYK’sının saat 14:00’te Saray Önü’ndeki Genel Merkez’de yapılacağı duyurulan MYK toplantısı öncesinde UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Başbakanlıkta aralarında MYK üyelerinin de yer aldığı kurmaylarıyla bir araya geldi.


Üstel’e destek

Ulusal Birlik Partisi Girne ilçe örgütünden bir grup, MYK’nın başbakanlıkta Ünal Üstel’i görevden alma gündemiyle toplandığını duyarak, Üstel’e destek için Başbakanlık önüne gitti. Başbakan Tatar, kurmaylarıyla gerçekleştirdiği değerlendirmenin ardından bu kez ani bir kararla toplantı yerini değiştirdi.

Saray Önünden Dere Boyuna

UBP, MYK toplantısı son dakika kararıyla Saray Önü’ndeki Genel Merkez’den, Dereboyundaki Genel Merkeze taşındı. Ünal Üstel taraftarları bu kez Başbakanlık önünden UBP Parti Genel Merkezi önüne taşındı. Yaklaşık 50 kişilik gurup MYK’dan çıkacak sonucu beklerken Ünal Üstel’e destek belirtti.

Tatar’dan Üstel taraftarlarına mesaj

UBP Genel Başkanı Tatar, Parti Genel Merkezi önündeki Üstel taraftarlarının yanına giderek onları sakinleştirmek için kısa bir konuşma yaptı. “Parti olarak çıktığımız yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz” diyen Tatar, Üstel taraftarlarının ilgisine teşekkür ederek toplantıya döndü. UBP MYK toplantısı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Dar grup ile değerlendirme

UBP Genel Başkanı Tatar, toplantının tamamlanması ve MYK üyelerinin Parti Genel Merkezi’nden ayrılmasının ardından dar bir ekiple yeniden değerlendirme yaptı. Tatar, MYK toplantısının ardından bu değerlendirme için dar bir grupla partide kaldı. Havadise konuşan UBP’ye yakın bir kaynak, kabine değişikliği Üstel’in kaderini, bu dar grubun belirleyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar