Üst akıllar ortaya çıkıyor! - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
Köşe Yazarları

Üst akıllar ortaya çıkıyor!

cenk dilerCenk Diler

41 adet yasa tasarısı ve 19 adet yasa önerisi meclis gündeminde uyutulmaktadır.

İçlerinde çok önemli olanları da vardır.


Bunlardan bazıları: Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı, Emlakçıların Kayıt ve İşlemleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Tüketicilerin Korunmasına İlişkin Gıdaların Resmi Kontrolü Ve Hijyen Yasa Tasarısı, Yayın Yüksek Kururlu Kuruluş, Denetleme ve Düzenleme Yasa Tasarısı, Kıbrıs Türk Optik Gözlükçüler Birliği Yasa Tasarısı, Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Yasa Tasarısı, Hasta Hakları Yasa Tasarısı, Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarısı, Hayvan Islahı Yasa Tasarısı, Bilişim Suçları Yasa Tasarısı, Sebze ve Meyve Toptancı Halleri Yasa Önerisi, Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi, Çocuk İzlem Merkezi Yasa Önerisi, Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Önerisi olup, bu kadar hayati önemde yasalar bekletilmekte, tozlu raflarda çürümeye terk edilmekte ve bunların yerine, memleketin gerçek idarecileri olan kumar baronlarının gönüllerini hoş etmek maksadı ile bu pisliğin daha çok yaygınlaşmasına vesile olunarak, siyasi ikbal için karşılarında el pençe divan durulmaktadır.

Bu kadar önemli yasanın üzerine çıkan, öncelik alan yasa; ŞANS OYUNLARI YASASI olmaktadır.

Önceliğe bakın da hizaya gelin!

Gerekçe ise; turizmin, yatırımların önünü açmakmış!

Halkın yararına, iyi yönetimi teşvik edici, insan hayatını kolaylaştırıcı, yolsuzlukları önleyici o kadar yasa bekleyecek ama efendilerin, egemenlerin, sömürenlerin paşa gönülleri edilecek!

Sonra da; halk, vatan, millet, doğruluk, dürüstlük, memleket gaylesi, nitelikli dış ilişkilerden, liyakattan “kem küm”den bahsedilecek.

Ye-mez-ler!

Üst akıllar, bu ülkeyi direkt yönetenler, gün geçtikçe, apaçık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Temiz toplum, temiz siyaset ve kendi kendini yönetme iddiasıyla ortaya çıkanlar, kirli ve pis ellerle işbirliği halinde “organize işlere” ortaklık ve yarenlik etmektedirler.

Siyasi operasyonlar güya “gizli” şekilde yapılmaktadır. Aklınız da o kadar keser! Hasan Hastürer Hoca geçen günkü yazısında “çirkin” siyasi pazarlıkların bir kısmını yazdı. Eminim daha niceleri de vardır.

Siz çok akıllı, halk ahmak ya!!!

Hiçbir şeyin bu ülkede gizli kalmayacağını, bir gün mutlaka ortaya çıkacağını, Vatan Şairi Namık Kemal’den de mi öğrenemediniz?!

Siyasette de ekonomide de sınıfta kaldınız. İkisinde de önceliğiniz halk değil!

Geleneksel medyaya yardımda, bunların ancak el kiri olabilecek miktarlara bile burun kıvırırken, “dostlarınızın” milyarlarına milyar katacak yasa tasarılarına amuda kalkarak yanaşıyorsunuz.

Evet!

Bu seçim halkın seçimi olacak… Halk, kimin yanında olduğunuzu, egolarınız, şahsi menfaatleriniz için ne pazarlıklar yürüttüğünüzü, kimlerin kesesini doldurmak için yarıştığınızı görüyor. Çok da iyi biliyor!

Tanrı sizin gibilerin “sandığını” versin! Bu halk sizi oraya gömecek!

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar