O sene, bu sene zor olacak! - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Salı, Nisan 30, 2024
FutbolKöşe YazarlarıSpor

O sene, bu sene zor olacak!

Ahmet ÖzsoyAhmet Özsoy

Sezonun ilk maçında Doğan’ı gördükten sonra dedim ki bu seneki şampiyon adayım Doğan’dır.

İlk iki hafta sonunda birçok insanın düşüncesi de öyle oldu. Ancak dünkü maçtan sonra bu düşüncemi sorguladım. Yani belki Doğan yine şampiyon olacak bu sene ve kendi deyimleri ile “bu sene o sene” olacak ama olacaksa bile, ben zor olacak diyorum!


Doğan’ın Yenicami karşısındaki oyunu tribün tabiri ile ifade edecek olursak “Atın topu Weston’a, Babacar’a, Billy’ye da tamamdır” şeklinde idi. Savunmadan çıkarken organize olmayıp paslaşmayarak uzun topu tercih ettiler. Yenicami’nin Doğan yarı sahasına veya ceza sahasına gönderdiği uzun toplara, Doğan savunması gelişine tek vuruşla yine kontrolsüz karşılık verince Doğan organize futbol oynayamadı.

Evet hücum hattındaki 3 yabancısı da çok kaliteli ve yetenekli. Özellikle Weston’un ülkemizdeki en iyi oyuncu olduğunu düşünürüm. Ama onlar üzerinden oluşan kurgu da bir yere kadar işler. Özellikle 65’inci dakikaya kadar Doğan’ın Yenicami karşısında gol pozisyonu yoktu. İlk golü savunma arkasına atılan uzun topla buldular, ikinci golü ise duran toptan attılar. Son 20 dakikada ise net pozisyonlar buldular fakat oynanan futbol yine galibiyet için yeterli değildi.

Buna karşılık Yenicami ise çok akıllı futbol oynadı. Geçtiğimiz hafta Hamitköy karşısında izlediğimiz Yenicami’den eser yoktu. Yenicami geçtiğimiz haftaki performansı sergilese en az 5 yerdi dün Doğan’dan. Ama çok iyi oynadılar. Kaleci ile degaj kullanmadı desem yeridir. Her topu pas yaparak kullandılar. Hemen her futbolcu topla oynadı ve Yenicami atağı öyle geliştirdi. Oyuncuların kendisi değil de topu yorarak oynayan Yenicami böyle olunca orta saha hakimiyetini de eline geçirdi. Son 15 dakikası Doğan’ın baskısı altında geçse de bu anlarda bile bu şekilde oynamaktan vazgeçmediler.

Doğan’da savunma yönleri zayıf olan Weston, Babacar ve Billy’den geriye kalan Erdinç ve Sercan ile orta alanda Yenicami ataklarını karşılamaya çalışma çabası doğal olarak yeterli olmadı.

Yenicami’de oyunda kaldığı sürece Hascan ve Tansel çok katkı koydular. 33 yaşındaki kaptan Hüseyin Sadıklar 89’uncu dakikada Doğan kalecisine pres yapıyordu. Oyuna giren Fırat geçmiş 2 haftaya göre de daha verimli oynadı. Yenicami’de dün ortaya çıkmayan tek isim Mehmet Altın idi ancak onun açığını da 2 kişilik oynayan Abaka kapattı sanırım.

Görünen odur ki Yenicami yönetimi ikinci devre için para biriktirmeye başlayacak ve John Ebuka devre arası geri alınarak yine şampiyonluk yarışı verilecek. Doğan ise orta sahayı geçişlerde daha organize olmayı başaramazsa o sene bu sene zor olacak!

Hakem Mehmet Sezener’e iki takımdan da zaman zaman eleştiriler gelse de bana göre iyi yönetim gösterdi. Fazla düdük çalmadı ve kartlarına çok başvurmadı. Kısaca alışkanlık haline geldiği gibi maçın önüne geçmedi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar