Dolar güne 8.77 seviyesinden başladı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
DövizEkonomiManşet

Dolar güne 8.77 seviyesinden başladı

abd doları döviz

Üst üste 6 işlem gününde yükselerek 8,80 sınırına dayanan dolar/TL, bu sabah yönsüz . Dolar/TL, 8,77’deki dünkü kapanış seviyelerinin hemen altında işlem görürken euro/TL ise 10,45 düzeyinden 10,42’ye geriledi.

Haftanın ilk günü 8,80 sınırına kadar yükselen dolar/TL, günü 8,77’den noktalarayak üst üste yükselişini 6. güne taşıdı. Bu sabah ise döviz piyasaları hafif gerilese de yön arayşında. Dolar/TL, düne göre 8,75-8,76 seviyelerinden el değiştirirken euro/TL ise yüzde 0,3 civarında aşağıda 10,42 dolaylarında işlem görüyor.

ABD Doları yükselişini bugün sonlandırdı

Küresel piyasalarda dolar son günlerdeki kazanımlarının ardından bugün soluklanırken, Fed’in para politikasında sıkılaşmaya yönelik açıklamalarının ardından işlemciler ipuçları için Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı konuşmayı takip edecekler. Powell’ın açıklamaları TSİ ile 2100’da gerçekleşecek.


Küresel piyasalarda özellikle Asya piyasalarında dün görüşen sert satış baskısınun bugün devam etmiyor. Dolar endeksi dün yaklaşık %0.5 geriledikten sonra 91.915 seviyesinde yatay işlem gördü. Endeks geçen haftanın sonu bu haftanın başında 92.5 seviyesine kadar yaklaşmıştı.

Dolar: Haftanın ilk günü 8,80 sınırına kadar yükselen dolar/TL, günü 8,77’den noktalarayak üst üste yükselişini 6. güne taşıdı. Bu sabah ise döviz piyasaları hafif gerilese de yön arayşında. Dolar/TL, düne göre 8,75-8,76 seviyelerinden el değiştirirken euro/TL ise yüzde 0,3 civarında aşağıda 10,42 dolaylarında işlem görüyor.

Piyasalar: Küresel hisse senedi piyasaları ABD’de faiz oranlarında yakın dönemde yaşanabilecek artışa dair devam eden endişelere rağmen yatırımcıların ekonomik büyümeye odaklanmasına paralel olarak toparlanmayı bugün de sürdürdü. Asya borsaları, Wall Street’ten destek bularak dün gördüğü dört haftanın dip seviyesinden toparlanırken ABD’nin Dow Jones endeksi üç aydan uzun bir sürenin en güçlü yükselişini kaydetti.

Petrol fiyatları, yatırımcıların dünya genelinde petrol talebinde hızla iyileşme olacağı beklentilerini sürdürmesiyle ve İran petrolüne dair endişelerin azalmasının ardından yükseldi. Brent petrolün Nisan 2019’dan beri ilk defa 75 doları gördü. Brent ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,4 artışla 75,16 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları, dolardaki hafif gerilemenin güvenli liman altına olan yönelimi artırmasıyla hafif yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 1’den fazla yükseldikten sonra bugün yüzde 0,3 artışla 1.787 dolarda seyretti.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar