Salamis'te 34 yeni vaka şüphesi - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cumartesi, Nisan 27, 2024
KıbrısManşet

Salamis’te 34 yeni vaka şüphesi

Alman turistlerin karantinada tutulduğu Salamis Otel’de bugün hızlı kitlerle yapılan test sonucu 34 kişinin Covid-19 olduğu anlaşıldı.

Havadis’in elde ettiği bilgiye göre aralarında emniyet ve sağlık görevlilerinin de yer aldığı 34 kişinin tamamının genç ve hiçbirinde Covid-19 belirtileri arasında yer alan yüksek ateş görülmedi.


Testi pozitif çıkan 34 kişi otelden alınarak karantina merkezine götürüldü. Bugün belirlenen 34 vaka ile birlikte KKTC’de görülen Covid-19 vaka sayısı 76’ya yükseldi.

Uçaner: Panik yok

Dr. Erol Uçaner, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda testlerin hızlı kitlerle yapıldığına dikkat çekti. Panik yapılmaması gerektiğini dikkat çeken Uçaner, pozitif çıkan 34 testin doğruluklarının teyit edileceğini ifade etti. Uçaner’in açıklaması şöyle: Panik yok, testler hızlı kitlerle yapılmıştır, doğrulukları teyit edilecektir. Sakinliğimizi koruyalım!

#Evdekal

#Güvendekal

Unutmayın, daha başındayız, Her şey bizim elimizde! 0 temas yayılımı önler!

7 polisin aileleri de karantinaya alınıyor

27 çalışanın otelde karantina olduğu belirtilerken 7 polisin ise aileleri ile temas halinde olduğu ifade edildi. Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir organizasyonla polis ailelerine yöneldiği belirtildi. Ayrıca polis eşlerinin ve çocuklarının da karantinaya alınacağı öğrenildi.

Testlerin yüzde 65 doğruluk oranı var

Uygulanan testlerin ‘hızlı kit’ denilen sistemle yapıldığı ve bu testlerin %65 doğruluk oranı olması nedeniyle testler hemen doğrulama testi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gönderildi. Tam testlerin sonuçlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı’nın bir açıklama yapması bekleniyor.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar