Aner ödülleri topladı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cumartesi, Nisan 27, 2024
MagazinSpor

Aner ödülleri topladı

KKTC Binicilik Federasyonu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “1. Engel Atlama Yarışı” heyecanlı görüntülere sahne olurken Aner Atlı Spor Kulübü en fazla kupa kazanan kulüp oldu

KKTC Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen 2019 yılı “1. Engel Atlama Yarışı” Gazimağusa’da Royal Riding Club’da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Yarışma heyecanlı görüntülerle izleyicilere keyif verirken Aner Atlı Spor Kulübü en fazla kupa kazanan kulüp oldu.



İlk yarışlar Cumartesi gerçekleşti

Geçtiğimiz Cumartesi başlayan yarışın ilk gününde 12 yaş altı 70 cm.’de yarışan 6 genç binici arasında dereceye girenler 1’inci Safari isimli atı ile Koray Güler, 2’inci Betty ile Emine Altay, 3’üncü Venüs ile Rıfat Özaktay oldu.

Günün ikinci yarışı olan 70 cm. yarışında ise 20 at koştu, 1’inci Hunter isimli atı ile Gözde Çakıroğlu olurken, 2’inci Kinder ile Fergül Karakartal, 3’üncü Safari ile Cansu Tunçelli olarak dereceye giren biniciler, yarış bitiminde kupa ve madalyalarını aldı.

Bu yıl ilk defa 90 cm. yarışı barajlı olarak koşuldu, parkuru 21 at yarışın ilk ayağını koştu. 7 binicinin yarışın ikinci ayağı olan Jump Off koşusuna da yaparak izleyicilere oldukça heyecanlı anlar yaşattı. 90 cm.’de 1’inciliği Zorba isimli atı ile Jasmine Çelebioğlu alırken, 2’inciliği Wulensa ile Leyla Gökaşan, 3’üncülüğü Avangard ile Kemal Lord almaya hak kazanarak günün son yarışı da tamamlandı.

Yarışın ilk günü 5 ödül Aner Atlı Spor Kulübü alırken, 1 ödül Tunaç Atlı Spor Kulübü, 1 ödül Beşok Atlı Spor Kulübü, 2 ödül de Terzioğlu Atlı Spor Kulüp yarışmacıları arasında dağıtılmış oldu.

Yarışlar Pazar günüde devam etti
Yarışın ikinci günü olan 17 Mart Pazar günü saat 13.00’de başlayan yarışlar 110 cm. Barajlı Engel Yarışı ile başladı. Bu parkurda 1’inci Arseniyos isimli atı ile Jassem Haylooz, 2’inci Zorba ile Jasmine Çelebioğlu, 3’üncü Jelack ile Altuğ Tatlısulu almayı hak kazandı. Parkurun ikinci ayağı ceza puanlama sistemine göre koşulmadı. Günün ve birinci Engel Atlama Yarışının son ayağı olan 120 cm. 1’incisi Arseniyos ile Jassem Haylooz, 2’incisi Wrangler isimli atı ile Buğçe Çetin, 3’üncü ise Avangard ile Hayri Baykan oldu. 10 atın koştuğu bu yarışta özellikle atların yüksek engellerin üzerinden geçerken seyircilerin nefeslerini tutmaları ve sporcuların heyecanı oldukça dikkat çekti. Günün ödülleri ise 2 Aner Atlı Spor Kulübü, 2 Tunaç Atlı Spor Kulübü ve 2 ferdi yarışmacı arasında verilmiş oldu.

  1. Engel Atlama Yarışı’nda dereceye girenler

 16 Mart Cumartesi

12 yaş altı
1. Koray Güler – Saferi – Aner Atlı Spor Kulübü
2. Emine Altay – Betty Bonita – Aner Atlı Spor Kulübü
3. Rifat Özoktay – Venüs – Beşok Atlı Spor Kulübü

 

70 metre
1. Gözde Çakıroğlu – Hunter – Aner Atlı Spor Kulübü
2. Fergül Karakartal – Kinder – Aner Atlı Spor Kulübü
3. Cansu Tuncelli – Safari – Aner Atlı Spor Kulübü

 

90 cm Barajlı (İlk kez yapıldı)
1. Jasmine Çelebioğlu – Zorba – Tunaç Binicilik Spor Kulübü
2. Leyla Gökaşan – Wulensa – Terzioğlu Binicilik Spor kulübü
3. Kemal Lord – Avangard – Terzioğlu Binicilik Spor Kulübü

 

17 Mart Pazar

110 cm Barajlı (İlk kez yapıldı)
Jassem Haylooz – Arseniyos – Aner Atlı Spor Kulübü
Jasmin Çelebioğlu – Zorba – Tunaç Atlı Spor Kulübü
Altuğ Tatlısulu – Jelack – Tunaç Atlı Spor Kulübü

120 cm
Jassem Haylooz – Arseniyos – Aner Atlı Spor Kulübü
Buğçe Çetin – Wrangler – Ferdi
Hayri Baykan – Avankart – Ferdi

 

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar