22 yangında 100 bin TL maddi zarar - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Çarşamba, Nisan 24, 2024
KıbrısManşet

22 yangında 100 bin TL maddi zarar

kktc genelinde yangın

Polis son bir haftada ülkede meydana gelen yangınlarla ilgili detayları paylaştı ve vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

 Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre 09 – 15 Ağustos 2021 tarihlerini kapsayan süre içerisinde, KKTC’de toplam (22) adet yangın meydana geldi.


Polis Basın Subaylığı’nın açıklaması şöyle:

Yukarda belirtilen tarih aralığında meydana gelen yangınların muhtemel sebepleri, yol kenarlarına ve araziler içerisine söndürmeden atılan sigara izmaritleri, faal durumdaki klimada aşırı yüklemeden dolayı meydana gelen kısa devre, ihmal ve dikkatsizlik, elektrik tellerinden düşen kıvılcımlar, oluşan kısa devreler, baca içerisinde biriken yağ tortuları, araçlarda meydana gelen yakıt kaçağı, oksijen kaynağından çıkan kıvılcımlar ve diğer yangınlar yer almıştır.

Yangınlar sonucu meydana gelen toplam zarar miktarı yaklaşık 100.625 TL’dir. Yangınların bölgelere göre dağılımı ise şöyledir.

Lefkoşa:6

Gazimağusa:7

Girne:3

Güzelyurt:4

İskele:2

YANGINLARIN BÖLGELERE GÖRE DAĞILIMI

LEFKOŞA 6
GAZİMAĞUSA 7
GİRNE 3
GÜZELYURT 4
İSKELE 2
TOPLAM 22
HASAR MİKARI 100.625 TL
09.08.2021– 15.08.2021 TARİHLERİ ARASINDA MEYDANA GELEN YANGIN SEBEPLERİ
Sigara İzmariti 8
Kısa Devre 5
Elektrik Telleri 3
İhmal ve Dikkatsizlik 2
Temizlik Maksatlı 1
Baca 1
Kaynak Makinesi 1
Yakıt Kaçağı 1
TOPLAM 22

 

09.08.2021– 15.08.2021 TARİHLERİ ARASINDA MEYDANA GELEN YANGIN ÇEŞİTLERİ
Ev 2
Orman 1
Fırın-Baca 1
Barınak 1
Anız 2
Balya 1
Kuru Ot ve Çöp 9
Motorlu Araç 3
Elektrik 2
TOPLAM 22

ZAMANINDA ALINAN TEDBİRLER, FELAKETİ ÖNLER

 

  1. Seyahat halinde iken araçlarımızdan yol kenarlarına ve arazi içerisine sigara izmariti atılmamalıdır.
  2. 2. 1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında temizlik maksadı ile olsa bile her türlü ateş yakmak yasaktır.
  3. 3. İş yerlerimizde, binalarda ve konutlarımızda bulunan bacaların (Otel ve lokanta bacaları 3 ayda, şömine, fabrika ve evlerin bacalarının ise senede 2 kez) temizlenmesi gerekmektedir.
  4. 4. Oksijen kaynağı ile çalışma yapıldığı esnada çalışma yapılacak alanın etrafında yangına sebep olacak materyaller temizlenmeli ve yangın söndürme cihazı ile yangın söndürmeye yönelik araç-gereç bulundurulmalıdır.
  5. 5. Elektrik tellerine yakın ağaç dalları budanmadan önce çıkabilecek yangın riskine karşı elektrik akımının kesilmesi ve kesim yapılacak yerde yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması gerekmektedir.
  6. 6. Araçlarımızın servisini ve bakımını zamanında yaptırmamız araçlarımızda çıkacak herhangi bir yangını önlemede yardımcı olacaktır.
  7. Tarımsal araçlarınızın servisini, bakımını ve egzoz kontrollerini zamanında yaptırmanız; meydana gelecek olan yakıt sızmalarını, kısa devreleri ve egzozlardan çıkan kıvılcımların yangına sebep olmasını önleyecektir.
  8. 8. Araçlarımızın içerisinde azami 2 kg kapasiteli kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi, yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikeyi önleyecektir.
  9. Elektrik Panolarının bulunduğu yerlere, azami 6 kg kapasiteli kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikenin önlenmesinde büyük fayda sağlayacaktır.
  10. Herhangi bir duman veya ateş belirtisi gören vatandaşlarımızın hemen ALO 199 İtfaiye Yangın İhbar hattı, ALO 177 Orman Yangın İhbar hattı ve 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları önemle rica olunur.
Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar