2023 yılı AB Burs Programı: Kıbrıs Türk toplumunda eğitime 5 milyon Euro destek - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Mart 28, 2024
KıbrısSürmanşet

2023 yılı AB Burs Programı: Kıbrıs Türk toplumunda eğitime 5 milyon Euro destek

2023 yılı AB Burs Programı: Kıbrıs Türk toplumunda eğitime 5 milyon Euro destek

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında finanse edilen 2023/24 Akademik Yılı AB Burs Programı’nın başlatıldığını açıklamaktan mutluluk duyar. 5 milyon Euro bütçeli bu program, Kıbrıs Türk toplumuna Avrupa Birliği’nde farklı alanlarda ve düzeylerde eğitim, öğretim ve mesleki gelişim fırsatları sunmaya devam ederken adada kapsamlı çözüme katkıda da bulunacaktır.

Bu öncü program, toplum genelinde öğrencileri, profesyonelleri ve yetişkin öğrenicileri desteklemeye devam edecek ve Yardım Programının Kıbrıs Türk toplumunu AB’ye yakınlaştırma hedefinin gerçekleşmesine önemli ölçüde destek sağlayacaktır.


Burs Programı aynı zamanda yazılım mühendisliğinden sürdürülebilir enerji teknolojisine kadar işgücü piyasasında beceri talebi bulunan farklı öncelik alanlarında genel bilginin yanı sıra, teknik bilgi ve beceriler ile sosyal becerileri de geliştirerek toplumun ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. AB’nin ilave beceri kazandırma ve mevcut becerilerin yenilenmesi taahhüdüne de katkı sağlayan bu çabalar 2023 Avrupa Beceriler Yılına önemli bir ivme katmaktadır.

Bu çağrıya ek olarak, 2007 yılından bu yana burslardan yararlanan yaklaşık 2000 Kıbrıslı Türk ile bağlantı kurmayı amaçlayan Mezunlarla Bağlantı Girişimi de program kapsamında yer almaktadır. Program, çeşitli ve kapsayıcı bir mezunlar ağı oluşturup etkinleştirerek, katılımcıları burs deneyimlerinin ötesinde de desteklemeye devam edecektir.

2023/24 akademik yılı AB Burs programı çağrısı bugün, 24 Ocak 2023 itibariyle başlamıştır. Başvurular 2 Nisan 2023 günü Kıbrıs saatiyle 23:59’a kadar kabul edilecektir. İlgi duyan tüm adayların, başvurularını çevrimiçi ortamda https://apply.abburs.eu adresindeki AB Bursları başvuru sayfasından yapmaları önemle rica olunur.

Daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret ediniz veya [email protected] adresine e-posta gönderiniz.

AB Burs Programı bütünüyle AB tarafından finanse edilmekte ve 2022 yılından bu yana Goethe Enstitüsü tarafından uygulanmaktadır.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar