2017-2018 Adli Yılı açıldı - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Pazartesi, Nisan 29, 2024
Kıbrıs

2017-2018 Adli Yılı açıldı

Adli yıl

2017-2018 Adli Yılı, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Başsavcı Aşkan İlgen, bazı bakan ve milletvekilleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, avukatlar ve çok sayıda konuk katıldı.

Törende, Türkiye’den konuk olarak Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Engin Yıldırım, Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Başkanı Faruk Gök, Danıştay Başkan Vekili Namık Kemal Ergani, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu ve Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil de yer aldı.


Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik törende yaptığı konuşmada basının yargıyı toplum önünde küçük düşürücü ibarelerden kaçınması gerektiğini söyledi.

Barolar Birliği ve Baro Konsesyi Başkanı Ünver Bedevi de hukuk alanında yaşanmakta olan enflasyonun avukatlık mesleğini tehdit eder duruma geldiğini ve kontrolsüz artışın kaliteyi düşürmekte olduğunu kaydetti.

Başsavcı Aşkan İlgen de, KKTC nüfusuna göre suç işleme oranının yüksekliğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı törende yaptığı konuşmada adalet kurumlar için yoğun bir mesainin daha başlayacağını ifade etti.

Yargının taşıdığı yük ve sorumluluğun her geçen gün biraz daha arttığını belirten Akıncı, sosyal ve ekonomik değişikliklerin korunması için daha çok gayret sarf edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Yurttaşların en fazla yakındığı konuların başında uzayan mahkeme süreçleri olduğuna işartet eden Akıncı, hukukun üstünlüğünün egemen kılınmasında görevin sadece mahkemelerde olmadığını, el birliği ile adaletin gereklerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Akıncı ,“Mahkemeler çağdaş bilimsel düşünceye ve felsefeye açık ancak diğer her türlü etkiye kapalı olmalıdır, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı korunmalıdır” diye konuştu.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar