Alkollü sürücü terör estirdi - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Mart 29, 2024
KıbrısManşet

Alkollü sürücü terör estirdi

Nadire BAHADİ

Girne -Alsancak çevre yolunda 112 promil alkol tesiri altında araç kullandığı sırada devriye görevinde bulunan trafik ekiplerine yakalanan Yaşar Yaman isimli şahıs terör estirdi. Kendisini alıkoymak isteyen polisleri önce tasarrufundaki bıçakla öldürmekle tehdit eden zanlı Yaman, daha sonra polis memuru Kemal Güldağ’ı darp ederek görevinden men ettiği gerekçesi ile tutuklandı. Dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Yaman bu kez de mahkemenin 3 günlük tutukluluk kararına öfkelenerek polislere zor anlar yaşattı.


Alkollü yakalandı, tutuklanmamak için direndi

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ömer Yavuz mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Yaşar Yaman’ın dün gece saat 01:45 sıralarında Girne –Alsancak çevre yolu üzerinde trafik ekiplerinin devriye görevi sırasında 112 promil alkol tesiri altında araç kullandığının tespit edildiğini açıkladı. Zanlının şubeye götürülmek üzere alıkonulmak istendiği sırada “kendimi öldürürüm ama yine de gelmem” diyerek tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 23 santim ekmek bıçağını boğazına dayadığını belirten Yavuz, görevli polis memurlarına hitaben “sizi de kendimi de öldürürüm” diyerek tehditler savurup bağırıp çağırarak küfür ettiğini açıkladı. Zanlı Yaman’ın daha sonra boğazına dayadığı bıçağı almaya çalışan polis memuru Kemal Güldağ’ı ekmek bıçağının sapı ile yüzüne vurarak darp ettiğini ifade eden Yavuz, zanlının makul güç kullanılarak alıkonulduğunu açıkladı. Polis memuru Ömer Yavuz ayrıca muayene edilmek üzere hastaneye götürülen zanlı Yaşar Yaman’ın hastanede kendisini muayene eden doktorun hal ve davranışlarını beğenmediği gerekçesi ile doktorun yazdığı raporu da yırttığını belirtti. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten Yavuz, zanlı Yaşar Yaman’ın 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme önündede zorluk çıkardı

Girne Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Fadıl Aksun karşısına çıkarılan zanlı Yaşar Yaman, mahkemedeki hal ve tavırları nedeni ile de Yargıç Aksun tarafından uyarıldı. Mahkemede kendisine söz hakkı tanınan zanlı Yaman, polisler tarafından burnunun kırıldığını iddia ederek tutukluluk talebine itiraz etti. Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fadıl Aksun soruşturmanın selameti açısından zanlı Yaşar Yaman’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verirken, tutukluluk kararına öfkelenen zanlı Yaman Girne Polis Müdürlüğü’ne götürülmek üzere polis aracına bindirileceği sırada zorluk çıkarınca polis ekipleri tarafından yeniden makul güç kullanılarak araca bindirildi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar