Birincilik Vasilliev ve Macheriotou’nun - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Cuma, Nisan 26, 2024
Diğer SporlarSpor

Birincilik Vasilliev ve Macheriotou’nun

ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN 80 TRIATLET: Kaplıca’da yapılan ve 1,9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet sürüşü ile 21.1 kilometre koşudan oluşan yarışta çeşitli ülkelerden toplam 80 triatlet mücadele etti. Erkeklerde birinciliği 4 saat 5 dakika 9 saniye ile Deniis Vasilliev elde ederken kadınlarda ise birinci 5 saat 51 saniye Carmen Macheriotou oldu.

TÖRENE AKINCI DA KATILDI: Toplam 8 bin TL para ödülünün dağıtıldığı yarış sonunda gerçekleşen ödül törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da katıldı. Akıncı törende yaptığı konuşmada “Nisan Şakası” ismiyle yapılan yarışın adına yönelik “böyle şakaya can kurban” diyerek, yarışmacılar kadar heyecan yaşadığını söyledi

[dropcap style=”circle” color=”#ffffff” bgcolor=”#0065ad”]A[/dropcap]res Spor Kulübü’nün “Nisan Şakası” adı altında Mağusa İnisiyatifi ile Güney Kıbrıs’taki Kentimiz İnisiyatifi organizatörlüğünde 2 toplumlu olarak gerçekleştirdiği orta mesafe triatlon yarışı dün Kaplıca’da yapıldı.

Limasol Türk KOOP Bankası’nın da maddi destek verdiği etkinlik sonundaki ödül törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da katıldı.


Kaplıca’da dün sabah saat 08.00’de başlayan ve 15.30’da tamamlanan orta mesafe triatlon yarışında çeşitli ülkelerden 80 triatlet mücadele ederken, yarış, 1,9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet sürüşü ve 21.1 kilometre koşudan oluştu.

Yarış sonunda erkekler genel klasmanda birinciliği 4 saat 5 dakika 9 saniye ile Deniis Vasilliev elde ederken Daniil Sapunov 4 saat 5 dakika 15 saniye ile ikinci, Parsolov Ilya da 4 saat 5 dakika 47 saniye ile üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Carmen Macheriotou 5 saat 51 saniye ile birinciliğe ulaşırken İpek Onaran 5 saat 16 dakika 18 saniye ile ikinciliği ülkemizden Ares sporcusu Emine Uluçay da 6 saat 2 dakika ile üçüncülüğü elde etti.

Yarış sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edilirken erkekler ve kadınlarda ilk beşe giren sporculara toplam 8 bin TL para ödülü dağıtıldı.

triatlon

Akıncı: Böyle şakaya can kurban

Ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Nisan Şakası” ismiyle yapılan yarışın adına yönelik “böyle şakaya can kurban” diyerek, her iki kulübü kutladı ve yarışmacılar kadar heyecan yaşadığını söyledi.

Akıncı konuşmasında organizasyonu düzenleyenleri kutlayarak, spor, kültür ve sanatın birer barış aracı olduğuna işaret etti.

Sporda gençler için yapacak çok işleri olduğunu belirten Akıncı, bu yolda her zaman maddi ve manevi desteğe de hazır olduğunu belirtti. Kıbrıs müzakere sürecinin devam ettiğini, en erken zamanda barışa ulaşılmasını hedeflediklerini, kendisini her gören vatandaşın; Türk, Rum veya Maronit olsun çözüm ve barışı sorduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Herkes barıştan başka bir şey istemiyor çünkü insana yakışan barıştır” dedi.

Çözümü liderlerin yapacağını, bunun için sonuna kadar uğraşacaklarını, tüm zorluklara rağmen bunu yapacaklarını çünkü her şeyin tozpembe olmadığını kaydeden Akıncı, yılsonuna kadar bir çözüm bulunabileceğine inanç belirtti.

“Çözümü biz liderler yapsak da barışı toplumlar yapacak. O yüzden ülkede barış kültürü geliştirilmeli” diyen Akıncı, yarışa katılan herkesi kutladı. Konuşmasının ardından triatlon madalyası takdim edilen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kıbrıs müzakere maratonu koşusundan daha büyük bir maraton yok, yıllardır koşuyoruz, umarım bu yıl tamamlarız” dedi.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar