Anastasiadis: En büyük hatam... - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Perşembe, Nisan 18, 2024
Güney Kıbrıs

Anastasiadis: En büyük hatam…

Anastasiadis Brüksel'de hastaneye kaldırıldıNikos Anastasiadis

[dropcap style=”circle” color=”#ffffff” bgcolor=”#0065ad”]K[/dropcap]ıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, başkan seçildiği günden bugüne kadar geçen üç yıllık süre zarfında iç siyasette gerçekleştirilen icraatlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Simerini gazetesi, “Taahhüt Ettiğimi Söylemem Yanlıştı – Tıraşlama Konusunda Mea Culpa(Suç Benim)” başlıkları altında verdiği haberinde, Nikos Anastasiadis’in bir basın toplantısı düzenleyerek, üç yıldır sürdürdüğü başkanlık görevi esnasında Güney Kıbrıs’ın iç siyasetinde gerçekleştirilen icraatlar ve alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunduğunu yazdı.


Gazete, Anastasiadis’in, görev süresi boyunca yaptığı icraatlar arasında “tıraşlamaya gidilmeyeceğini taahhüt etmesinin en büyük hatası olduğunu” söylemesinin dikkat çekici olduğunu yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, “durumun ne olduğunu tam bilmeden, müzakereler aracılığıyla yatırımların tıraşlanmasından kaçınılabileceğine inandığını” belirterek “tıraşlama olmayacağı taahhüdünün yanlış olduğunu” itiraf etti.

Yolsuzlukla mücadelede yetkili kişilerin yargılanmaya başlandıkları, toplumda yardıma muhtaç kesimlere öncelik sağlandığı ve kamu alanında reformlara gidildiğine ve dış politikada saygın bir tutum izlendiğine işaret eden Anastasiadis’in, enerji alanında da üçüncü tur ihaleye çıkılması ve İsrail ve Mısır’la işbirliği temaslarında bulunulmasına ayrıntılı şekilde değindiği belirtildi.

Mağdurlardan protesto

Gazete bir diğer haberinde, Anastasiadis’in basın toplantısı düzenlediği esnada Başkanlık Sarayı dışında toplanan tıraşlama mağdurlarının protesto gösterisi gerçekleştirdiklerini yazdı.

Gazete, “Laiki Bankası Yatırımcıları Derneği” üyeleri ve tıraşlama sonrası tahvil verilen kişilerden oluşan grubun gösteri sırasında başkanlık sarayının demir kapılarını aşarak içeri girmeye çalıştıklarını; Kıbrıs Rum polisine taş, şişe suyu ve pankartlar fırlattıklarını belirterek , olayı görüntülemeye çalışan bir kameramanın yaralandığını ve kamerasının kırıldığını aktardı.

Habere göre, göstericiler, Anastasiadis’in üç yıl önce kendilerine destek vereceğine ve sorunlarını çözeceğine dair söz verdiğini ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığını iddia etti.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:Alithia, “En Büyük Hatam Tıraşlama İçin Taahhütte Bulunmam”; Fileleftheros, “Taahhüt Konusunda Mea Culpa”; Haravgi, “Anastasiadis’ten Meleğe Çevrilmiş Devlet”; Politis, “Hiç Kimse Soruşturma Dışında Kalmayacak”.

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar