Devrim DEMİR
Lefkoşa’nın Kermiya bölgesinde önceki gün beton dökülen inşaatın çökmesi olayını görüntüleyen gazetecilere saldıran İbrahim Evliya ve Vedat Dedecan dün yargıç huzuruna çıkarıldı.
Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu göz önünde bulundurarak ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarının yasaklanarak serbest bırakılmalarına emir verdi.
Serbest bırakıldılar
Soruşturmayı yürüten polis memuru Ömer Can mahkemede ifade verdi. Can önceki gün Lefkoşa’da meydana gelen “Darp” suçlaması ile zanlı İbrahim Evliya ve Vedat Dedecan adına başlatılan soruşturmanın tamamlandığını anlattı. Polis memuru Ömer Can, zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu söyleyerek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Huzurunda yapılan beyanların ardından zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu göz önünde bulunduran Yargıç, İbrahim Evliya ve Vedat Dedecan’ın ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına emir verdi.
































