Lefkoşa’da önceki gece YDÜ bulvarı çemberinde yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan 63 yaşındaki Şevki İzzet’e yönetimindeki LZ 015 plakalı motosiklet ile çarpan Zafar Jumayev, dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Devrim DEMİR
Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, Zafar Jumayev aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak, tüm pasaport ve kimlik bilgilerini polise teslim etmesine emir verdi.
Polis: İzzet hayati tehlikeyi atlattı
Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Trafik Şubesinde görevli polis memuru mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Zafar Jumayev’in önceki gece yönetimindeki LZ 015 plakalı motosikleti ile YDÜ Bulvarında yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan Şevki İzzet’e motosikletinin ön kısmı ,ile çarptığını anlattı. Polis memuru zanlının çarptığı Şevki İzzet’in vücudunda kırıklar olduğunu, hayati tehlikesinin ise olmadığını söyledi.
2007 yılından bu yana KKTC’de kalıyor
Soruşturma memuru zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, Türkmenistan uyruklu olan Zafar Jumayev’in 2007 yılından bu yana KKTC’de çalışma izinli olarak kaldığını söyleyerek davalarında hazır olmasını sağlamak için uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.
































