YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR: Hüseyin Soygazi, alkollü ve hızlı araç kullandığı için kendisini uyaran arkadaşı Vehbi Boğa’ya bıçakla saldırdı. Göğsüne aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Boğa, Lefkoşa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yaşam mücadelesi veriyor
Devrim DEMİR
Lefkoşa’da dün günün ilk saatlerinde alkolü ve hızlı araç kullandığı için aynı araçtaki arkadaşı Vehbi Boğa tarafından uyarılınca sinirlenen Hüseyin Soygazi arabadan inerek arkadaşını ciddi şekilde darp etti. Yüzüne cam bardakla vurduğunu öne sürerek sinirlerine hakim olamayan zanlı Soygazi olay yerinden uzaklaşmak için başka arabaya binmeye çalışan Vehbi Boğa’yı bıçak ile göğsünden ciddi şekilde yaraladı. Ağır yaralı olarak Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Vehbi Boğa yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Boğa’nın hayati tehlikesi devam ediyor.
Olayın ardından polis tarafından tutuklanan zanlı Hüseyin Soygazi dün tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıç Hale Ahmet Raşit huzuruna çıkarıldı. Yargıç hayati tehlikesi devam eden Vehbi Boğa’nın tedavisinin devam ettiğini bu aşamada zanlı Hüseyin Soygazi’nin soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Öfkesine hakim olamadı
Soruşturmayı yürüten Adli Şube Amirliğinde görevli polis subayı Durmuş Aydın mahkemede ifade verdi. Durmuş Aydın, olayın dün saat 01.45 sıralarında Ortaköy-Lefkoşa’da bir iş yeri önünde gerçekleştiğini söyledi. Olayda sürat yüzünden tartıştığı arka 107 promil alkollü olduğunun belirlendiğini ifade eden Polis Subayı Aydın, Hüseyin Soygazi’nin “Katle teşebbüs etmek” suçundan tutukladıklarını söyledi.
Alkolü ve hızlı bir şekilde araç kullandığı için aynı araçta yolcu olarak bulunan Vehbi Boğa tarafından uyarıldığı için öfkelenen Soygazi’nin, arkadaşını ciddi şekilde darp ettiğini, sokak ortasında kavganın bir süre devam ettiğini anlatan Durmuş Aydın, Vehbi Boğa’nın Hüseyin Soygazi’nin yüzüne cam bardak vurduğunu kaydetti.
Soruşturma memuru Aydın, olay yerine gelen başka bir araca binmeye çalışan Vehbi Boğa’yı tasarrufunda bulundurduğu 28 cm uzunluğundaki bıçakla göğsünden ciddi şekilde yaralayan Soygazi’nin, Boğa’nın sağ kol dirseğini de kestiğini ve “Katle teşebbüs etme” suçunu işlediğini kaydetti.
Hayati tehlikesi var
Polis Subayı Durmuş Aydın olayın ardından Vehbi Boğa’nın ağır yaralı olarak Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını söyledi. Polis Vehbi Boğa’nın hayati tehlikesinin devam ettiğini vurguladı.
Soruşturma devam ediyor
“Katle teşebbüs etme” suçlaması ile Hüseyin Soygazi adına başlatılan soruşturmanın henüz tamamlandığını söyleyen Durmuş Aydın, zanlının poliste 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Avukat: Soygazi asker ve psikolojik sorunları var
Soruşturmayı yürüten polis subayı Durmuş Aydın’ın ardından savunma avukatı 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmeyeceklerini ancak zanlının çok pişman olduğunu ve alkolün tesiri ile bu suçu işlediğini söyledi. Savunma avukatı zanlının asker olduğunu ve psikolojik sorunlar yaşadığını da savundu.
3 gün tutuklu kalacak
Yargıç Hale Ahmet Raşit yapılan beyanların ardından polisin başlatmış olduğu soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek Hüseyin Soygazi’nin 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
































