Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Vatandaşın sabrı taşıyor

ÇÖP DERDİ BEZDİRDİ: Başkent Lefkoşa’da birçok sokakta görülen çöp ve moloz yığınları vatandaşı canından bezdirdi. Günlerce toplanmayan çöplerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen vatandaşlar, kötü koku ve görüntü kirliliğinden de şikayetçi

AVUKAT: HİZMET İSTİYORUZ: Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi’nde ikamet eden Ahmet Avukat isimli vatandaş, evinin çevresindeki kirlilikten şikayet etti. Belediyeye defalarca bildirmesine karşın çöp ve molozların alınmadığını öne süren Avukat, “Artık bahane duymak istemiyoruz. Hizmet bekliyoruz” diyerek sitem etti

Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi’nde ikamet eden Ahmet Avukat isimli vatandaş, evinin çevresindeki kirlilikten şikayet etti.
Evinin iki yanında haftalardır duran çöp ve moloz yığınlarının toplanması için defalarca belediyeye talepte bulunmasına rağmen sonuç alamadığını öne süren Ahmet Avukat, Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bir kez de Havadis aracılığı ile çağrıda bulundu.
Avukat, “Belediyeye sesleniyorum; lütfen artık gelsinler ve çöpleri toplasınlar. Cadde boyu uzanan kuru ve yeşil yabani otları da temizlesinler” dedi.

Avukat: Her gün başka bahane sundular
Çöp ve moloz yığınlarının alınıp, bölgedeki otların da temizlenmesini isteyen Ahmet Avukat, sitemini şu sözlerle dile getirdi:
“Bir ay önce evimin içinde ve bahçede temizlik yaptım. Çıkan çöpün alınması için belediyeye ricada bulundum. Ancak söz verildiği halde gelip çöpleri almadılar. O aralarda torunumun sünnet düğünü vardı ve belediyede yetkili birimi tekrar arayıp, sünnet düğününü evimin önünde yapacağımı söyleyip bu çöpleri almaları için tekrar ricada bulundum. Geldiler ben kepçe ile çöpleri almalarını beklerken onlar çöpleri dozer ile daha geniş alana yaydılar ve üzerini örttüler. Bir iki gün içerisinde yeniden çöp birikti ve ben belediyeyi aramaya devam ettim. Bir gün ‘tamam’ dediler, gelmediler, öbür gün arabaların bozuk olduğunu söylediler. Kısacası her gün bir bahane ile gelip çöpleri almadılar.”

“Çöpleri el arabası ile bir haftada taşıdım”
Sünnet düğününün zamanı geldi çattı. Belediye de oralı olmayınca kalp hastası olmama rağmen mecburen çöpleri ben topladım. Tüm çöpü el arabası ile tek başıma, bir haftada taşıdım. Düğünümü çöp ve moloz yığınları içerisinde yapamazdım. Düğünden sonra belediye ekiplerini evimin 50 metre ilerisinden çöp alırken gördüm. Bu durum beni çok üzdü. Belediyeyi tekrar aradım, üzüntümü dile getirdim ve iç kısma taşıdığım çöplerin alınması için yeniden talepte bulundum. Bu kez de bana çöpler yol kenarında olsaydı alabileceklerini ama iç kısımda olduğu için alamayacaklarını söylediler.”

“Vergimi veriyorum, hizmetimi isterim”
Çevre kirliliğinden şikayetini ve belediye ekiplerinin tavrını sitemli sözlerle dile getiren Ahmet Avukat, belediyeye ne bir kuruş su ne de bir lira vergi borcu bulunmadığını söyleyerek, “Ben nasıl ki vatandaşlık görevlerimi yerine getiriyorum ve borcumu vergimi düzenli ödüyorsam hizmetimi de aynı sistematik düzen ile almak isterim. Diğer türlüsü beni üzer ve kabul edilebilir bir durum olamaz” dedi.
Yaşam alanlarının daha temiz tutulması gerektiğini kaydeden Ahmet Avukat, çevre temizliği konusunda gerek vatandaşın gerekse yetkili birimlerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini söyledi.

“Lütfen çöpleri temizleyin”
Ahmet Avukat, sitemlerinin kişiselleştirilmemesini umut ettiğini belirterek, “Sitemim Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu’na değil, aksine kendisini severim. Ancak hizmetimi de almak isterim. Hak ettiğim hizmeti alamazsam sitemimi de yaparım” dedi.
Ahmet Avukat, belediyeye bir kez de Havadis aracılığı ile çağrıda bulundu ve “Lütfen gelin ve çöpleri toplayın. Pislik içerisinde yaşamak istemiyorum” diye konuştu.


Lefkoşa’da çöp sorunu yeniden baş gösterdi. Çevre kirliliğinden şikayet eden vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulunarak pislik içerisinde yaşamak istemediklerini söyledi

 


Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi’nde ikamet eden Ahmet Avukat isimli vatandaş, evinin çevresindeki kirlilikten şikayet etti