Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Uyuşturucuyu çorabına gizledi

Devrim DEMİR
KKTC’ye çalışmak için önceki gece Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen Hakan Çopurdur detektör köpeğin tepki vermesi ile üzerinde yapılan aramada 2 gram hintkeneviri ve yarım gram eroin ele geçirildi. Yapılan ilk sorgulamada suçunu itiraf eden Çopurdur, dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek zanlının soruşturma amaçlı 2 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.
Çalışmak için geldi hücreye gitti
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz mahkemede verdiği ifadesinde, Hakan Çopurdur’un önceki gece saat 22.30 sıralarında Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken tutuklandığını anlattı. Cemal Ramiz Çopurdur’un giriş işlemlerini yaptırdıktan sonra, detetktör köpeğin tepki vermesi ile üzerinde arama gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ramiz,  Çopurdur’un üzerinde yapılan aramada giymiş olduğu çorabının içinde gizlenmiş şekilde 2 gram hintkeneviri ve yarım gram eroin ele geçirdiklerini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis memuru zanlının ülkeye çalışmak için geldiğini ve turist statüsünde bulunduğunu ifade ederek, soruşturma amaçlı tutuklu kalması talebinde bulundu. 
“İçimlik getirdim” 
Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan Hakan Çopurdur, söz konusu uyuşturucu maddeleri ticari amaçlı getirmediğini, çalışmak için KKTC’ye geldiğini bulunun maddeleri ise içimlik getirdiğini söyledi.