Nadire BAHADİ
Narkotik ekipler aldıkları bilgi üzerine Recep Kaptan’ın tasarrufunda gerçekleştirdikleri operasyon sonucu yarım gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Yapılan soruşturma sonucu söz konusu uyuşturucu maddeyi Kaptan’a sattığı tespit edilen Mustafa Bozkurt ve Recep Kaptan gözaltına alındı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamalarıyla dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Kaptan ile Bozkurt, hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.
Polis soruşturması devam ediyor
Meseleyle ilgili mahkemede ifade sunan polis memuru Cüneyt Arkın, 7 Şubat 2014 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Recep Kaptan’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini belirtti. Polis memuru Arkın, zanlı Kaptan’ı Gazimağusa Sakarya bölgesinde tespit ettiklerini ve Kaptan’ın üzerinde yapılan aramada yaklaşık yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı Kaptan’ın poliste gönüllü ifade verdiğini söyleyen Arkın, uyuşturucu maddeyi 6 Şubat 2014 tarihinde zanlı Mustafa Bozkurt’tan aldığını itiraf ettiğini kaydetti. Meseleyle ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen Mustafa Bozkurt’un da tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Arkın, tahkikatın yeni başladığına işaret ederek her iki zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
3 gün tutuklu kalacaklar
Huzurunda aktarılan şahadet ve beyanları dikkate alan Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Tacan Reynar, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile Recep Kaptan ve Mustafa Bozkurt’un 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
































