Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Tutuksuz yargılanacak

Nadire BAHADİ
Gazimağusa’da Narkotik ekiplerin düzenlediği operasyon sonucunda tasarrufunda yarım gram uyuşturucu madde bulunarak polis tarafından tutuklanan Macit Yağmur dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlaması ile ilgili polis tarafından hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlı Yağmur, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis soruşturmasını tamamladı
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdsoy, 14 Mayıs 2015 tarihinde zanlı Macit Yağmur’un tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini ve Gazimağusa’da bulunan evinde arama yapıldığını ifade etti. Özdesoy,  sigara paketi içerisinde beyaz kağıtta sarılı yarım gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunup kanıt olarak alındığını ve aramda uyuşturucu içiminde kullanılan 2 litrelik pet şişe ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan foil kağıdının bulunduğunu kaydetti. Kanıt olarak alınan uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini söyleyen Özdesoy, içerisinde uyuşturucu maddenin muhafaza edildiği beyaz kağıdın ise parmak izi inceleme şubesine gönderildiğini ve analiz raporlarının beklendiğini açıkladı. Özdesoy, zanlının bu aşamada soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını ifade ederek Macit Yağmur’un teminata bağlanması talep etti.
Serbest bırakıldı
Mahkemede söz alan zanlı Macit Yağmur, 8 yaşından beri berberlik yaptığını, hayatında ilk kez uyuşturucu kullandığını ifade etti. Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu zanlı Yağmur’un yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde karar verdi. KKTC vatandaşı 1 kefilin imzaladığı 50 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında zanlı Yağmur tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.