Okan KARADEMİR
Doğu Akdeniz Üniversitesi sporcusu Tuğba Aydın’ın da yer aldığı Türkiye Atletizm Mili Takımı, Romanya’nın Piteşti kentinde düzenlenen Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda takımsal klasmanda birinci oldu.
Türkiye, Avrupa Şampiyonası öncesindeki Balkan sınavından başarıyla çıktı.
Her zaman olduğu gibi yine Türkiye ile Kıbrıslı Rumların yan yana yarıştığı şampiyonada ülkemizi ise Türkiye adına kadınlarda Tuğba Aydın temsil etti.
Toplam 17 ülkenin yer aldığı şampiyonada Türkiye, madalya sıralamasında ikinci olsa da takımlar klasmanında ilk sırayı bırakmadı.
Şampiyonada Romanya 9 altın, 7 gümüş, 6 bronz kazanarak madalya sıramasının ilk sırasını alırken, Türkiye 8 altın, 7 gümüş, 11 bronz ile ikinci, Yunanistan da 5 altın, 8 gümüş, 4 bronz ile üçüncü oldu.
14 ülkenin madalya aldığı şampiyonada puan klasmanında ise Türkiye 256.5 puanla birinci, Romanya 236 puanla ikinci, Yunanistan da 171.5 puanla üçüncü sırayı elde etti.
Tuğba, Balkan tecrübesi kazandı
Türkiye Milli Takımı adına yarışan Doğu Akdeniz Üniversitesi sporcusu Tuğba Aydın, Balkan Şampiyonası’nda iki branşta yarıştı ancak derece elde edemedi. Tuğba ilk gün 3 adım atlamada piste çıkarken kendisine ait en iyi derecesini geliştirerek 13.24 metre atlasa da beşinsi sırada kaldı. Tuğba ikinci gün yarışlarında ise uzun atlamada mücadele etti. Başarılı atlet 5.90 metrelik derecesiyle bu branşta dokuzuncu olurken uzun atlamada ilk iki sırayı Kıbrıslı Rum sporcular aldı. Nektaria Panayi 6.49 ile birinciliği, Filippa Fotopoulou da 6.45 ile ikinciliği elde etti.
































