Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Dünya

Times gazetesi: IŞİD Lübnan ’emiri’ atadı

İngiliz Times gazetesi, terör örgütü IŞİD'in Lübnan'a yeni saldırıları yönetecek bir 'emir' atadığını öne sürdü. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"IŞİD'in kaçak bir Selefi şeyhi, yeni saldırılar için ilk Lübnan emiri olarak atadığı haberleri geliyor. Bu da örgütün Lübnan'da ilerlemek isteğinin yarattığı korkuyu artırıyor. Şeyh Ahmet Esir'in örgütün Lübnan emiri olarak atanması, IŞİD'in Suriye -Lübnan sınırında, Lübnan topraklarına yaptığı baskından birkaç gün sonra gerçekleşti. Saldırıda sekiz Lübnan askeri hayatını kaybetmişti."

KENDİ ÖRGÜTLERİNDEN AYRILIP IŞİD'E KATILDILAR

Gazete , son Lübnan saldırısının, Ağustos'ta yapılan ve 20 Lübnan askeri ve polisinin kaçırıldığı baskından bu yana en ciddi saldırı olduğunu belirtiyor. Örgütün asker ve polis kaçırma baskınından bu yana Suriye'deki Kalamun Dağları'nda güçlendiği, ılımlı İslamcı örgütlerden çok sayıda katılan olduğu ifade ediliyor. Lübnan güvenlik merkezi başkanı Abbas İbrahim, bu ay yaklaşık 700 militanın kendi örgütlerinden ayrılarak IŞİD'e katıldığını öne sürüyor.