Lefkoşa, önceki gün yağan sağanak yağmurun ardından yine sular altında kaldı. Alınan önlemler Lefkoşalıyı kronikleşen bu sorundan kurtarmaya yetmedi. Yağmurun dinmesinin ardından yolları ve caddeleri yağmur sularından kurtarmak için iş başı yapan Lefkoşa Türk Belediyesi işçileri dün de çalışmalara devam etti.
Esnaf perişan oldu…
Özellikle su baskınlarının en sık yaşandığı bölge olan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda iş yeri bulunan vatandaşlar dün su basan iş yerlerini temizlemek için çalışmalara başladı. Havadis’e konuşan vatandaşlar hemen hemen her yıl iş yerlerini su bastığını dile getirdi ve su baskınlarına karşı kalıcı önlemler alınmasını istedi.
Onbaşı: Kendi önlemimizi kendimiz aldık
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda iş yeri bulunan Asaf Onbaşı, su baskınlarının yılladır devam eden bir sorun olduğunu anlattı ve “Yetkililerin aldığı önlemler kar etmedi. Bizde kendi önlemimizi kendimiz aldık” dedi. Onbaşı, önceki gün yağan sağanak yağmurun ardından iş yerinde hiçbir sıkıntı olmadığını belirterek bunun nedeninin aldıkları önlem olduğunu söyledi. 3 yıldır iş yerinde su baskını yaşamadığını ifade eden Onbaşı maddi güçle sorunu çözdüklerini kaydetti.
Ağdaç: Dükkana giriş engellendi
Yine Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda iş yeri bulunan Gülderen Ağdaç ise yağmur nedeniyle iş yerinin zarar görmediğini ancak dükkanına giriş ve çıkışın engellendiğini anlattı. Her yıl aynı sorunları yaşamaktan bıkıp usandıklarını kaydeden Ağdaç kalıcı önlem alınmasını istedi.
Ayermolalı: Personeli eve gönderdik
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda iş yeri bulunan diğer bir esnaf Ayşe Ayermollalı ise cumartesi günü yağan yağmur nedeniyle iş yerinden çıkamadıklarını anlattı ve bu nedenle önceki gün personeli yağmur başlar başlamaz eve gönderdiklerini belirtti. Dükkan içinde bulunan ürünlerde herhangi bir zarar olmadığını anlatan Ayermolalı ancak dükkana giriş ve çıkışın engellendiğini belirtti.
































