Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Sahte polis yine yakayı ele verdi

Nadire BAHADİ

Lefkoşa’da 7 Ocak 2015 tarihinde Muhtar Yusuf Galeria’da faaliyet gösteren “Zarif Shoes” isimli iş yerine giderek kendini polis olarak tanıttıktan sonra 50 TL alan Erdi Konyalıoğlu tutuklandı. Yaklaşık 2 gündür polis tarafından aranan Konyalıoğlu Gazimağusa’da yakalandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç karşısına çıkarılan Konyalıoğlu polisin başlattığı soruşturma nedeni ile 3 gün tutuklu kalacak. Polis özellikle Girne ve Lefkoşa bölgelerinde benzer şikayetler bulunduğuna dikkat çekti.
Gazimağusa’da yakalandı
Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru polis memuru Tukay Alper mahkemede ifade sundu. Alper, zanlı Erdi Konyalıoğlu’nun 7 Ocak 2015 tarihinde Lefkoşa’da Muhtar Yusuf Galeria’da faaliyet gösteren Zarif Shoes isimli iş yerine giderek kendisinin Değirmenlik Karakolu’nda görevli polis olduğunu söyleyip 50 TL para istediğini söylediğini ve iş yeri sahibi Bayram’dan sahtekarla 50 TL aldığını açıkladı. Zanlı Konyalıoğlu’nun polis tarafından arandığını belirten Alper, Erdi Konyalıoğlu’nun Gazimağusa’da bulunarak tutuklandığını söyledi. Özellikle Girne ve Lefkoşa bölgelerinde benzer şikayetler bulunduğuna dikkat çeken polis memuru, şikayetlerde verilen eşgalin zanlı Erdi Konyalıoğlu ile uyumlu olduğunu kaydetti. Alper, konunun araştırıldığını ifade ederek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi amacı ile Erdi Konyalıoğlu’nun 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme tutuklu kalmasına karar verdi
Lefkoşa Kaza Mahkemesi yargıcı, polisin başlatmış olduğu soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeni ile zanlı Erdi Konyalıoğlu’nun 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
Daha önce yine yakalandı
Erdi Konyalıoğlu işlediği suçu meslek haline getirdi. Konyalıoğlu, daha önce yine “Sahtekarlıkla para temini”, “başkasının kimliğine bürünme” gibi suçlardan pek çok kez tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Konyalıoğlu özellikle Girne ve Lefkoşa bölgelerinde polis olduğunu söyleyerek çok sayıda kişiyi dolandırarak paralarını aldı.