Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Safiye Nadir son yolculuğuna uğurlandı

Duygu ALAN

İş insanı Safiye Nadir, dün son yolculuğuna uğurlandı.
Nadir, İsmail Safa Camii’nde dün öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.
Safiye Nadir’in cenazesine, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, birçok bakan ve milletvekili, bazı siyasi parti başkanları ve siyasiler, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Kadri Fellahoğlu, iş insanları, ailesi ve tüm sevenleri katıldı.

Safiye Nadir kimdir?
Kıbrıs Medya Grubu sahibi, iş insanı Asil Nadir’in ve genel müdür Bilge Nevzat’ın annesi olan iş kadını Safiye Nadir, Kıbrıs Türk kadın örgütlerindeki çalışmalarıyla da tanınıyordu.
Safiye Nadir, 1921 yılında Lefkoşa’da dünyaya geldi. Merhum iş insanı İrfan Nadir ile evli olan Safiye Nadir, 1986 yılında eşini kaybetmişti.
Çeşitli okullar açarak topluma destek olan Safiye Nadir, birçok alanda yaptığı yardımlarla biliniyordu.
Safiye Nadir; Meral Kaşif, Asil Nadir ve Bilge Nevzat’ın anneleriydi.