Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Köşe Yazarları

Potada iki farklı maç

Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde önceki akşam Lefkoşa’da iki karşılaşma oynandı. Salona güzel maç izleme umudu ile gittim ancak Mapfree – Mağusa Gelişim Akademisi maçı beni az çok tatmin etse de Yakın Doğu Üniversitesi – Doğu Akdeniz Üniversitesi maçında rakip takımın hali beni şok etti.

Mapfree sezon başında ülkenin yerli isimleri ile iyi bir kadro kurarken, yabancı hamleleri sonra geldi ve şimdi takım olma yolunda ilerliyorlar. Ahmet hoca, yerliler ile yabancıları takım haline sokarsa çok daha iyi olacaklar. ABD’li oyun kurucu Jordan ve uzun pivot Charles takıma renk kattılar. Jordan hem kısa hem de hızlı ama henüz takıma uyum sağlamadı. Charles Bronson ise hücumda iyi ama savunmada henüz net bir katkısını görmedik. Kercem, Nevzat ve Fehmi takıma katkıyı vermeye başladılar. Kaptan Ahmet Dağer’i fazla agresif buldum. Bunu aşarsa takıma katkı sağlar. Mapfree’de bir uzun hazırlığı daha var. Bu belki de Beşiktaş’ın alt yapısından yapılacak. Bu olay da olursa Mapfree daha iyi olacak. Ancak takım oyunu oynamaları şart.
Mağusa Gelişim Akademisi kısıtlı kadrosu ile geldiği Lefkoşa’da zaman zaman iyi oynadı. Oyunun kırılma anlarında ise o tepkiyi veremediler. Takım oyun kurucusuz oynuyor, bu olaya Arkan hoca çare bulması lazım. Buraya takviye şart. Yabancıları kaliteli ama onları oynatacak oyun kurucu pozisyonu boş. Buraya çare üretilmedi. Maçın son anlarında Arkan hoca’nın faul yapmama tercihi maçın kaybedilmesine neden oldu. Ancak Mağusa temsilcisi yine de iyi bir iş çıkardı ancak sorun belli. Onu çözmeleri şart.
Son şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi sezon başında ki turnuvada daha iyi duran Doğu Akdeniz’i güle oynaya yendi. Halil ve İhsan’ın sakat olmasına rağmen Yakın Doğu zayıf rakibi karşısında rahat kazandı. Yeni oyun kurucu Saşa takıma uyumu hemen sağladı. Attığı paslarla Kemal, Troy ve Dotson’a iyi işler yaptırdı. Bu maç ölçü olamaz ama Yakın Doğu ağır yenilgi sonrasında erken toparlandı. Bu arada takımın şutör bölümüne bir takviye için hazırlık var. Bir de benim anlamadığım bir başka konu var. Yakın Doğu’nun salonu olmasına rağmen niye maçını Atatürk’te oynuyor. Bu olayı tribünde oturan Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel bile anlamadı herhalde. Benim salonum var ama burada şampiyon takım oynamaz. Neden diye soruyorum?
Gelelim Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne. Sezon başında iyi görünen Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne önceki akşam için yazabileceğim tek olay “REZALET”. Başka bir şey de yazmıyorum.