Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Polis uyuşturucu ve mermi ele geçirdi

Devrim DEMİR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne bağlı polis ekipleri tarafından önceki gün Lefkoşa-Cihangir anayolu üzerinde seyir halinde olan FY 409 plakalı araçta yapılan aramada yaklaşık 2 gram ağırlığında kağıda sarılı Bonzai ve uyuşturucu içeren 1 adet sarma sigara ele geçirildi. Polis, sürücü Hüseyin Şirin ve araçta yolcu olarak bulunan Soner Demirci’yi gözaltına aldı. Zanlı Hüseyin Şirin ve Soner Demirci’ye uyuşturucu maddeyi temin eden Ersan Tarım ise Alayköy’de evine yapılan operasyon sonucu aynı gün gözaltına alındı.
Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisin başlatmış olduğu soruşturmanın yeni olduğunu göz önünde bulunduran Mahkeme, Hüseyin Şirin, Soner Demirci ve Ersan Tarım’ın 3 gün soruşturma amaçlı tutuklu kalmasına emir verdi.

Suçlarını kabul ettiler
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görev yapan soruşturma memuru Mehmet Sevinç mahkemede ifade verdi. Sevinç, önceki gün alınan bir ihbar üzerine Lefkoşa-Cihangir anayolu üzerinde seyir halinde olan FY 409 plakalı araçta polis ekipleri tarafından arama yapıldığını anlattı.
Araçta yapılan aramada beyaz renk kağıda sarılı yaklaşık 2 gram ağırlığında Bonzai ele geçirildiğini söyleyen Sevinç, Hüseyin Şirin’in üzerinde yapılan aramada uyuşturucu içeren 1 adet sarma sigara ele geçirildiğini ifade etti. Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar gönüllü ifade vererek söz konusu uyuşturucu maddeyi Ersan Tarım’dan aldıklarını itiraf ederek suçlarını kabul ettiler.

Mermiler balistik incelemeye alındı  
Uyuşturucu operasyonu ile ilgili soruşturmayı yürüten polis memuru Mehmet Sevinç, Hüseyin Şirin ve Soner Demirci’nin vermiş olduğu ifade doğrultusunda mahkeme emri ile Alayköy’de Ersan Tarım’ın evine operasyon düzenlediklerini anlattı. Sevinç, zanlı Ersan Tarım’ın evinde yapılan aramada ise poşet içerisinde 5 adet canlı mermi ele geçirildiğini kaydetti. Emare olarak alınan mermiler balistik incelemeye alındı.
Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Sevinç, aranan emarelerin olduğunu söyleyerek, soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlı Hüseyin Şirin, Soner Demirci ve Ersan Tarım’ın 3 gün tutuklu kalması talebinde bulundu.

Tutuklu kalacaklar
Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, polisin uyuşturucu operasyonu ile ilgili başlatmış olduğu soruşturmanın devam ettiğini ve aranan emarelerin olduğuna dikkat çekerek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.