Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) çalışanlarının, dün öğlen, bir saatlik iş durdurma eylemi yaptı.
CYTA’da örgütlü sendikaların ortak açıklamasına göre, ilk uyarı niteliğindeki eylemin Rum Bakanlar Kurulu’nun önümüzdeki toplantısında, özelleştirme planı sunulmasıyla ilgili basında yer alan açıklama ve haberler nedeniyle yapıldığı kaydedildi.
Liman İdaresi çalışanları da eylem yaptı
Rum Limanlar İdaresi (ALK)’ndeki bir grup çalışan da dün iki saatlik iş durdurma eylemi yaptı. Çalışanlar, Rum Limanlar İdaresi’nin özelleştirilmesiyle ilgili senaryoları protesto etti.
Limanlar İdaresi’nin eyleminde yalnızca PEO (Rum Solcu İşçi Sendikaları) üyeleri yer alırken, SEK ve PASİDİ üyelerinin ise normal şekilde çalışmaya devam etti.
Öğretmenler de eylem yapacak
Bu arada Rum İlkokul Öğretmenleri Sendikası (POED)’nın ardından, Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) da, Eğitim Bakanlığı’nın, ilkokullardaki işe alım sisteminin düzenlenmesi konusunda ileriye götürmekte olduğu öneriyi protesto etmek için iş durdurma eylemi yapacağını açıkladı.
İlkokul öğretmenleri gibi, orta eğitim kurumlarında hizmet veren öğretmenlerin de 11 Aralık Pazartesi günü iki saatlik iş durdurma eylemi yapacak.
Öğretmenlerin, aynı günün akşamüzeri atama listeleri için toplanacak olan Eğitim Konseyi toplantısı sırasında, Rum Başkanlık Konutu önünde eylem yapacaklarını da ekledi.
Öğretmenlerin iş durdurma eylemi sabah 07,30 ile 09,05 saatleri arasında yer alacak.
2 bin öğretmen iki aydır maaş alamıyor
Bu arada Rum basınına göre Rum Eğitim Bakanlığı’na bağlı akşamüzeri ve gece programlarında çalışan yüzlerce öğretmen, geçtiğimiz ekim ayından bu yana maaş almadı. Sayıları 2 bini aşan öğretmenlerin, okula gitmek için benzin alacak paraları dahi olmadığı belirtildi.
































