Otomatik kesme işlemi, sayaçlarla uzaktan haberleşen Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi’ne ait bilgisayarlara yüklenen yazılım sayesinde yapılıyor.
KIB-TEK Genel Müdürü Mehmet Salih Gürkan, BRT’ye yaptığı açıklamada, borçtan dolayı gerçekleşen kesme işlemlerinde mevzuata göre hiçbir değişiklik bulunmadığını ifade ederek, 469 Türk Lirası’nın üzerinde borcu bulunan abonelerin elektrik enerjilerinin bugüne kadar kurum personeli vasıtasıyla kesilmekte olduğunu hatırlattı.
“Aradaki tek fark elektronik sayaca sahip abonelerin kesme bağlama işlemleri personel tarafından değil, sistem tarafından otomatik olarak yapılacak olmasıdır” diyen Gürkan, bakiyenin 469 Türk Lirası’nın altına indirilmesi halinde sistemin enerjiyi anında tekrar geri vereceğini anlattı.
Gürkan, devlete ait sayaçların elektrik akımlarının ise, dağıtım tarihinden itibaren 90 gün içinde ödenmeyen fatura bulunması halinde otomatik olarak kesileceğini bildirdi.
Mehmet Salih Gürkan, akıllı sayaçların, 2016 Ocak ayından itibaren ülke genelindeki 160 bin abonenin tümüne hitap etmesini hedeflediklerini, bu sayede kurumun, amortisman, fazladan personel ihtiyacı ve kağıt israfı gibi külfetlerden kurtulacağını, bunun sonrasında vatandaşın da uygulamaya konulacak avantajlardan yararlanacağını söyledi.
Önümüzdeki dönemde, detaylı fatura talep etmeyen abonelere yönelik, 16,95 Türk Lirası olan maktu ücretin, 10 Türk Lirası’na çekilebileceği yönünde düşünceye sahip olduklarını anlatan Gürkan, buna ilaveten abonenin her türlü bilgiyi elde edebileceği bir çağrı merkezi üzerinde çalışma yaptıklarını aktardı. BRTK

Sonraki Haber

























