Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Spor

Osman Cenkciler güven tazeledi

Osman Cenkciler güven tazeledi

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu 14. Olağan Genel Kurulu, Merkez Lefkoşa Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Olağan genel kurulda öncelikle divan oluşturuldu. Divan başkanlığına önerilen Turgut Çalıcı, divan sekreterliklerine önerilen Gürcan Kızıler ile Cemal Kozansoy, genel kurula katılan kulüpler tarafından oy birliği ile seçildi. Oy birliği ile seçilen divan başkanı Turgut Çalıcı, genel kurula divan seçildiklerinden dolayı teşekkür ederek, genel kurulu başlattı.

Faaliyet raporunu Osman Cenkciler okudu. Sonrasında ise onaya sunulan faaliyet raporu oy çokluğu ile onay aldı. Ardından gündeme göre mali raporun okunup aklanması için kürsüye gelen federasyon mali sekreteri Ahmet Güneş, mali raporu genel kurula katılan kulüp temsilcilerine okumasın ardından, onaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesine göre yapılacak olan başkanlık seçiminde tek liste ile başvuru yapan Osman Cenkciler olduğundan dolayı, divan başkanı Turgut Çalıcı genel kurulun açık şekilde onayına sundu ve oy birliği ile Osman Cenkciler ve ekibi seçilmiş oldu. Buna göre Başkan Osman Cenkciler’in                                                                                                                                              yönetim kurulu Ahmet Güneş, Hakan Oruz, Nevzat Dalyan, Orçun Bayram, Ercüment Erment, Hüseyin Özkızan, Naim Uzunoğluları, Ahmet Evliya oldu.

Yedek üyeler ise Cemal Göçmen Gezdigeldi, Tonguz Çakmak ve Gökhan Özdurak oldu.                                        Disiplin kurulu Av. Eda Aşan, Yılmaz Hacıoğluları, Mustafa Ağa, Sami Günözger, Ahmet İnkaya ve Mustafa Dereboylu olurken Denetleme kurulu Uğur Barani, Hakan Boral, Cemal Direkçi oldu.

Dilek ve temenniler de söz alan Gönyeli Darts Birliği Asbaşkanı Fatma Behlül federasyonun daha çok ileriye gide bilmesi adına gerek yurt dışı faaliyetlerinin tekrardan başlaması, gerekse alt yapıya yönelik antrenörlük sistemine geçilmesini kaydetti.  Ardından Gönyeli Darts Birliği başkanı Mustafa Behlül söz alarak, ülke de darts sporunun daha ileriye gide bilmesi için gerek okullar ile temasa geçilmesi, gerekse akademi kurulması, veya bu tip faaliyetlerin birlikler tarafından tüm bölgelere yayılması gerektiğini söylerken, federasyonun, birliklerle, kulüplerle daha çok iletişim halin de olunması gerektiğini kaydetti. Yine dilek ve temenniler kısmında söz alan Güzelyurt  Darts Birliği Başkanı Gürcan Kızıler, birliklerin ve derneklerin organize ettiği, organizasyonlara daha çok ilgi gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Kızıler’in ardından söz alan Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu kurucu başkanı Uğur Barani, ülke de darts sporunun konuşuluyor olması güzel olmakla birlikte, daha ileriye gide bilmesi için yurt dışı temaslarının tekrardan başlaması gerektiğini kaydetti. Dilek ve temenniler kısmında başka söz alan olmayınca, divan başkanı Turgut Çalıcı, genel kurula katılan tüm herkese teşekkür ederek genel kurulu kapattı.