Online büyücüler internette - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Çarşamba, Nisan 24, 2024
Türkiye

Online büyücüler internette

Online bonzai satışından sonra şimdi de büyü tarifleri internete düştü. İnsanlar günlük hayatta karşılaştıkları bazı sorunları büyü gibi yöntemlerle aşmaya çalışıyor. Bundan faydalanmak isteyen kişiler ise büyü yapılmasına aracılık ederek danışmanlık hizmeti adı altında çıkar sağlıyorlar. Suleyman…..com isimli internet sitesi kişilere büyü yapmaları konusunda tarifler veriyor. Büyü yapmak TCK’ya göre suç. Hatta Yargıtay’ın 4 Şubat 2014’te aldığı bir karara göre 2-7 yıl arasında hapis cezası bile var. Büyü yapmanın suç kapsamına alınmasının tarihi ise 1925 yılında çıkarılan 'Tekke ve zaviyelerin kapatılması kanuna' kadar uzanıyor.

Suleyman……com isimli internet sitesinde yazan danışmanlık numarasını aradığımızda önce hocanın yardımcısı sonra ‘sadece sitenin yapımcısı’ olduğunu söyleyen Emir Yılmaz sitede büyü tarifi olmadığını söz konusu bilgilerin vefk kitaplarından alındığını söyledi. Yılmaz “Sitede büyü tarifi yazmıyor onlar vefk. Kitaplarda da yazıyor bunlar. Yüzlerce sitede böyle bilgiler yazar” diyor. Yılmaz’a büyü yapmanın TCK’ya göre suç olduğunu söylediğimiz zaman, “Bunda suç unsuru yok. Suç unsuru olsa hocanın vergi levhası olur mu?” diye konuştu. Sitesinin doğal tıklamalar sonucu Google aramalarında en üst sırada olduğunu öne süren Yılmaz, “Biz büyü yapmıyoruz. Büyü tariflerinin sonunda ‘burada yapılan işlemler örnek işlemlerdir’ ifadesi var” da diyor.


2 YILDAN 7 YILA HAPİS
Sitesinde geçen büyü ifadelerinin siteyi daha çok tıklatmak için olduğunu ifade eden Yılmaz, Suleyman……com'da yer alan 'aşk büyüsü' ve 'bağlama büyüsü' gibi bilgilerin havas kitaplarından alındığını ifade ederken, “Burası bir bilgi paylaşma platformu” dedi.

Sitedeki içeriklerden sorumlu olan Süleyman Seyitoğlu’nun daha önce savcılığa ifade verdiğini iddia eden Emir Yılmaz, Seyitoğlu’nun bundan herhangi bir ceza almadığını iddia etti. Büyü yapmanın cezai yaptırımıyla ilgili olarak konuşan Avukat Gülşen Orman Çakar,  “Günümüzde internet ortamında sıkça rastladığımız; büyü yapmak, büyü bozmak, fal bakmak TCK 158/1-a maddesine göre;" Dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu oluştu ve cezası 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 5.000TL'ye kadar adli para cezasıdır. Burada Tck hapis ve adli para cezası dediği için kişi hem hapis cezasına çarptırılır hem de para cezası ödemek zorunda kalır” diyor.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIĞA GİRİYOR
Çakar aynı zamanda Yargıtay Ceza Kurulu’nun 4 Şubat 2014’te büyücülükle ilgili olarak aldığı bir kararı da anlatıyor: “4 Şubat 2014 tarihinde verilen 2013/15-262 E. 2014/37 K. Sayılı karara göre; " büyü yapma, büyü bozma, cin çıkarma gibi mağdurun algıladığı dini inanç ve duygulara yönelik olan, mağduru yanıltacak ve kandıracak yoğunluk ve güçteki sözleri planlayıp ustaca sergiledikleri hareketlerle hileli davranışta bulunmak ve sanıkların etkisinde kalan mağdurun dini inanç ve duygularının istismar edilmesi nitelikli dolandırıcılıktır”

Tepki göster
Bayıldım
0
Bayıldım
Huzurlu
0
Huzurlu
Hahaha
0
Hahaha
Üzüldüm
0
Üzüldüm
Hayran Kaldım
0
Hayran Kaldım
Facia
0
Facia
Web tasarım ve geliştirme : Baba Bilgisayar