Duygu ALAN
5 ülkeden motosiklet tutkunları AXTRA inşaat ve MAGUS Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri ana sponsorluğunda bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “1. Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”nde Girne’de bir araya gelecek.
Mavi Kordon Kaşkar Court’ta 12 Haziran günü saat 12.00’de başlayacak olan festival, 14 Haziran’da sona erecek.
Eğlence tavan yapacak
KKTC’den, Güney Kıbrıs’tan, Almanya’dan, Amerika’dan ve İngiltere’den onlarca motosiklet tutkununu bir araya getirecek olan “1. Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”nde çekilişle bir kişi “0” km Bobber Custom Motor sahibi olacak.
Shark kask, Harley bot ve daha birçok hediyenin de verileceği festivalde, Altın Elbiseli Adam Sunumu ile Niyal Ozturk Band Konseri ve DJ Uğur Atay Performansı da yer alacak.
Eğlence, salsa gösterileri ve Güney Kıbrıs’tan gelecek olan çeşitli dans gruplarının sahne performansı ile tavan yapacak.
Ülkenin bir ucundan öbür ucuna gezilecek
“1. Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”nde bir araya gelecek olan motosiklet tutkunları, festival programı kapsamında, motosikletleri ile Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar düzenlenecek gezi turlarına katılacak.
KKTC’de ilk kez yapılacak olan etkinlikte Kıbrıs Türk kültürü, Kıbrıs Türk mutfağı da tanıtılacak.
Kaya: Festival geleneksel hale getirilecek
“1. Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”nin fikir sahibi Kıbrıs Türk Riders Kurucu Başkanı Naci Kaya, ülkede bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”ni geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
“Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali” ile motosiklet tutkunu onlarca kişinin bir araya geleceğine işaret eden Kaya, bu etkinliğin ülkenin gerek coğrafi yapısının gerekse kültürünün dünyaya tanıtımı bakımından önem taşıdığını kaydetti.
“1. Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”ne katkıda bulunan Naci Kaya, ana sponsor AXTRA inşaat ve MAGUS Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri yetkililerine ve Girne Belediyesi’ne Akgünler Denizcilik’e, Alpet Petrol’e, Efes’e, Bayramoğlu’na, Butik Steakhouse’a, Little Pub’a, Güven Sigorta’ya, Auto Clup’a, Motomayk’a, Wolf Riders’a, Mouflon Riders’a, Blacksea Moto Riders’a, Hog Harley Owners Group’a, Biker Sclub’a, Harley Davidson’a Riders Club’e Kıbrıs Motosiklet Süvarileri’ne Türk Riders Türkiye’ye teşekkür etti.
“Yoğun ama eğlenceli bir festival programı var”
Kıbrıs Türk Riders Kurucu Başkanı Naci Kaya, festival programı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikleri de şu şekilde sıraladı: 12-13 Haziran’da motosiklet tutkunları motosikletleri ile Dipkarpaz ve Yeşilırmak’a gidecek. İlk gün akşam Girne’de hoş geldin partisine katılacak olan motosiklet tutkunları, festivalin ikinci günü 13 Haziran tarihinde Escape’de dalış yapacak. 14 Haziran Pazar günü de saat 12.00’de Kaşkar Court’ta Altın Elbiseli Adam söyleşisi yapılacak. Etkinlik herkese açık olacak. Motosiklet tutkunları aynı gün düzenlenecek olan Niyal Ozturk Band Konseri ve Dj Uğur Atay Performansı ile eğlencenin tadına varacak.
Eğlencenin dozu, Kango ve salsa dans gösterileri ile Güney Kıbrıs’tan ülkemize festival için gelecek dansçıların sahne performansı ile artacak.
“Hedefimiz devamlılığını sağlamak”
“1. Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”nin fikir sahibi Kıbrıs Türk Riders Kurucu Başkanı Naci Kaya, bu yıl İngiltere, Almanya ve Amerika’dan gelerek festivale katılacak olan motosiklet tutkunlarının festival süresince kullanacağı motosikletlerin sponsorların desteği ile sağlanacağını kaydetti.
“Uluslararası Türk Riders Kıbrıs Motosiklet Festivali”ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Kaya, “Bir sonraki festivalde katılımın çok daha fazla olacağına inanıyorum ve biz ikinci kez yapılacak olan festivalde Almanya’dan kargo uçağı tutmak istiyoruz” dedi.
































