Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Meclis’te bir Yasa Tasarısı onaylandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanlığı’nın, Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Hali ve Ceza Puanı (Değişiklik No: 3) Yasa Tasarısını oybirliğiye kabul etti.

Oylamanın ardından Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanı, CTP-BG Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe söz alarak, komitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi, komite raporlarını okudu.Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Dilekçe Komitesi’ne gelen dilekçelerde mağduriyet yaşadığına inanan vatandaşların yeniden başvuru yapabileceğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması Yasası’nın görüşülmesinin ertelenmesini önerdi, Genel Kurul da bunu onayladı.

Genel Kurul bunun ardından, Cumhurbaşkanınca, Anayasanın 94’üncü Maddesi Uyarınca Geri Gönderilen ve İçtüzüğün 43’üncü Maddesinin (3)’üncü Fıkrası Uyarınca Meclis Başkanlığınca Doğrudan Genel Kurulun Gündemine Alınan İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik No:2) Yasasını görüşmeye başladı.

UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner söz alarak, yasanın daha detaylı tartışılmasını isteyerek, oylarının olumsuz olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, yasanın komitede ve genel kurulda tartışıldığını, burada yaşanan sıkıntının bir komitede yer alacak başkanla ilgili olduğunu, bu konuda değişiklik çalışması yaptıklarını, bu yasaya onay verilmesinin iskan konusundaki çalışmalarda ellerini güçlendireceğini ve yaşadıkları sıkıntılara çözüm getireceğine inanç belirtti.

Konuşmaların ardından oturuma 10 dakika ara verildi.