Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Mahkeme başkanını çileden çıkardılar

SON UYARI: Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Türkeli kavşağında 4 kişimin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasının sorumlusu olarak yargılanan Altınfincan’ın ithamı için dün yeniden toplandı. Savcılığın tanıklarının gelmemesi nedeniyle itham duruşması yine sonuçsuz kaldı. Mahkeme başkanı tarafları “Son kez” diyerek uyardı ve duruşmayı 21 Ocak’a erteledi

Devrim DEMİR  
Türkeli kavşağında Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle Merkezi Cezaevi’nde 13 aydır hükümsüz tutuklu olarak bulunan Çiğdem Altınfincan aleyhine Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava tarafların hazır olmaması nedeniyle henüz başlayamıyor.
Sanık Çiğdem Altınfincan, Ömer Güran başkanlığındaki Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Duruşmada Altınfincan’ın avukatı Süleyman Dolmacı da hazır bulundu.

Ömer Güran tarafları uyardı!

Mahkeme Başkanı Ömer Güran sanık Çiğdem Altınfincan’ın itham edilmesi için beklediği davalarla ilgili 1 yıldır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğuna dikkat çekti. Ömer Güran Altınfincan’ın davasını itham için son kez ertelediğini belirterek “İtham edilmek için 1 yıldır hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Çiğdem Altınfincan’ın ithamı için davayı son kez erteliyorum. Savunmanın ithama, iddia makamının da tanıklarını duruşmaya hazır edecek şekilde 21 Ocak saat 08.30’da mahkemede hazır olmalarına, ayrıca sanığın duruşma gününe kadar Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir veririm.”