Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın konuşma yaptığı törende, resmigeçit renkli görüntülere sahne oldu. Solo Türk uçakları da Lefkoşa semalarında uçarak törene katılanları selamladı.
Cumhurbaşkanı birlikleri denetledi, halkın bayramını kutladı
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki tören saat 10.00’da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, tören birliklerini denetledi ve halkın bayramını kutladı.
Birliklerin denetlenmesi ve halkın selamlanması sırasında Derviş Eroğlu’na Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Baki Kavun eşlik etti.
Akdoğan ve Karaoğlanoğlu’ndan bayrak getirildi
Törende, genç atletler tarafından Akdoğan ve Karaoğlanoğlu’ndan getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı Eroğlu’na takdim edildi.
Tören, TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmalarıyla sürdü.
Gösteriler beğeni topladı
Gençlik Dairesi Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun da gösteri yaptığı törende, Polis Genel Müdürlüğü polis timleri de çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.
Törende, TSK, GKK, KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun paraşütçülerinin oluşan ekibin bin 200 metre yükseklikten serbest düşüş şeklindeki atlayışlar ilgiyle izlendi.
İki paraşütçü alana KKTC ve TC Bayrakları ile indi. Törende, KKTC Hava Sporları Federasyonu’na ait 3 motorlu yelken kanat şeref tribününü selamladı.
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı töreni resmi geçti töreni ile devam etti.
Tören sonunda Sola Türk ekibi gösteri sundu. Ekibin gösterisi beğeniyle izlendi.

































