Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Lefkeliler hastanelerine sahip çıktı

Gürsel KARAGÖZLÜ
Lefke Platformu, dün sabah saat 10.00’da Cengiz Topel Hastanesi giriş yolunda, Lefke ve yöresi sivil toplum örgütleri üye ve yöneticileri, Lefke bucağına bağlı tüm yerleşim birimlerinin muhtarları, siyasi partilerin bölge örgüt yöneticileri, temsilcileri ve çok sayıda bölge halkının katılımıyla, “Cengiz Topel Hastanesi’ni sahiplenme mitingi” yaptı.
Lefke ve yöresi sivil toplum örgütlerinden oluşan Lefke Platformu, “Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılması veya sağlık ocağı seviyesine düşürülmesini önlemek” amacıyla başlattığı 8 maddelik eylemlerinden biri olan Cengiz Topel Hastanesi önünde eylem düzenlemeyi gerçekleştirdi.
Eylemin, başlaması ile açılış konuşmasını Lefke Platformu adına Teoman Oktay yaptı ve Cengiz Topel Hastanesi’nin işlevinin düşürülmesi ve kapatılma noktasına getirilmesi ile ilgili süreci anlattı.
Daha sonra sırası ile UBP Lefke örgütü adına Timuçin Pirgalıoğlu, TDP Lefke örgütü adına Ahmet Özadalı, CTP Lefke örgütü adına Vehit Nekipzade, Lefke ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği (LEKAD) adına Hakan Oran, Lefke ve Çevre Öncü Kadınlar Derneği adına Suziye Zafer, Yeşilyurt Muhtarı Ahmet Özüdoğru, Gemikonağı Muhtarı Ahmet Ced, Yedidalga Muhtarı Güner Sergil, Gaziveren Muhtarı Hasan Akın, Lefke Muhtarı Şerif Tahsildaroğluları ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Cengiz Topel Hastanesi’nin işlevlerinin düşürülmesi ve hastanenin kapatılma noktasına getirilmesi hakkında birer konuşma yaptılar.   
Eyleme, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katılarak eylemcilere tam destek verdiğini açıkladı.
Eylemciler daha sonra kısa süreliğine Lefke- Güzelyurt anayolunu trafiğe kapatarak “Hastane Bizimdir, Bizim Kalacak” sloganlarını attılar.
Lefke ve Güzelyurt Polisi eylem yerinde güvenliği ve trafik ekipleri de trafik akışını sağladılar.
Eylem sonunda, Lefke Platformu Temsilcisi Teoman Oktay, platformumun aldığı 8 kararın 7’sini uyguladıklarını ve 8 madde olan eylemlerini ileriki günlerde Lefkoşa’ya, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı önüne taşınacağı, aynı amaçla toplanmış olan 5 bini aşkın imzanın ilgililere iletileceklerini bildirildi.
Eylemciler, “Lefke ve Yöre Halkı İnsan Değil Mi?”, “Kronik Hastalıklar Değil, Cengiz Topel Hastanesi’nin Yüceltilmesini İsteriz”, “Cengiz Topel Hastanesi Güzelyurt’a 5 Dakikalık Mesafededir”, “Cengiz Topel Hastanesi’ni Kapatmaya Gücünüz Yetmeyecektir”, “Güzelyurtlular İçin Dakikalar Önemli, Ya Yeşilırmaklılar İçin”, “Vekil Doktorlar Yazıhanenize Yakın Olsun Diye Hastanemizi Güzelyurt’a Taşıyamazsınız”, “Cengiz Topel Hastanesi’ne Gelmeyen Doktor Da, Doktor Gönderemeyen Bakanda İstifa Etmelidirler”, “Güzelyurt Milletvekilleri Lefke ve Yöresine İhanet Ettiniz”, “70 Yıldır Hizmet Aldığım Hastanemi Kapatamazsınız”, “Halkımız Kadar 5500 Lefke Avrupa Üniversitesi Öğrencisine De Sağlık Hizmeti Borcumuz Var”, “Yaşlıyız, Tansiyon-Şeker-Kalp Var. Doktor Yok. Hastanemiz Kapatılmasın Geliştirilsin”, “Cengiz Topel Hastanesi Olmazsa Olmazımızdır”, “Güzelyurt Milletvekillerinin İhanetini Affetmeyeceğiz” pankartları taşıdılar.