24 Kasım öğretmenler günü, Lefke İstiklal İlkokulunda törenle kutlandı. Okul çiçek bahçesine döndü.
Gürsel KARAGÖZLÜ
Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilişinin 83 ve 24 Kasım gününün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlamasının 30.yılı, Lefke İstiklal İlkokulu avlusunda törenle kutlandı.
Öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile başlayan tören, Atatürk ve şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra, Lefke İstiklal İlkokulu Müdürü Halil Çorba, okuldan emekli olan Müdür Süleyman Altıntaş ve 5. sınıf öğrencisi Nisanur Ok günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından öğrenciler, öğretmenlerle ilgili şarkılar ve şiirler okudular. Daha sonra emekli öğretmenler Süleyman Altıntaş, Şenay Altıntaş, Mustafa Kolaç ve Letife Tamgüder’e öğretmenler günü dolayısı ile okul müdürü tarafından birer buket çiçek verildi. Okul aile birliği de tüm öğretmenlere çiçek ve çeşitli hediyeler verdiler.
Törenden önce, ders zilinin çalması ile öğrenciler getirdikleri çiçekleri sınıf öğretmenleri ile diğer öğretmenlere vererek öğretmenler gününü kutladılar.




































