Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Kürtaj skandalıyla ilgili basın toplantısı!

Başhekim Ersan Berksan, hastanede gözetim altında tutulan Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasıha Serdaroğlu hakkında açıklama yaptı. Başhekim Berksan açıklamasında, Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasıha Serdaroğlu’nun hastalıklarıyla ilgili bilgi vererek iki hastaya bugün anjiyo yapıldığını ve tedavileri tamamlanana kadar hastanede gözetim altında tutulması gerektiğine karar verildiğini kaydetti. Başhekim söz konusu hastalarla ilgili olarak tüm raporlarında savcılığıa iletildiğini ifade etti.
İZBUL: OLAYIN SAĞLIK YÖNÜNE BAKIYORUZ
Sağlık Bakanı Salih İzbul, olayın mahkemeye intikal etiğini dolayısı ile herhangi bir yorumda bulunmanın şu aşamada yanlış olduğunu belirterek, olayın aydınlatılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı. “Böyle bir durumda kim olursa olsun olsa biz hastalık yönüne bakıyoruz.” diyen Sağlık Bakanı hekimlerimizin tavsiyelerine uymak zorundayız açıklamasını yaptı

İZBUL: DENETİMLERLE İLGİLİ CİDDİ SPEKÜLASYONLAR VAR

Sağlık Bakanlığı’nın periyodik olarak hem özel hastaneleri hem tüp bebek merkezlerini hem laboatuarları hem de özel klinikleri rutin olarak denetlediğini söyleyen Bakan İzbul, 2015 yılı içerisinde özel sağlık hizmetleri denetleme kurulunun da oluşturulduğunu söyledi

İZBUL: EKSİKLİKLERİMİZ OLABİLİR

Bakan Salih İzbul, “denetimlerde bazı eksikliklerimiz olabilir bunu kabul ediyoruz” derken, bunların yasal boşluklardan kaynaklandığını vurguladı.

Bakan şöyle devam etti:

2009 yılında geçirilen özel hastane yasasının tüzükleri henüz yapılmamıştır. Şu anda bu tüzüklerin çıkartılması için çalışıyoruz. Tüzükleri de çıkarıp yasayı tam işlevsel şekilde yürürlüğe koyacağız. Tüp bebek merkezleriyle ilgili tüzük çalışmasını bitirdik. Şu anda Başbakanlığa gönderdik. Ben göreve geldiğim andan itibaren tüp bebek merkezlerinin açılımıyla ilgili müracaatlar olmuştur kesinlikle tüzük geçene kadar izin vermeyeceğimi bildirdim. Şu anda tüzük geçtikten sonra mevcut olan tüp bebek merkezleri kendilerini bu tüzüğe uyduracak, ve açılacak olan tüp bebek merkezleri bu tüzüğümüzün kuralları çerçevesinde açılacak.