Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

Kurşunlama davasında karar!

Devrim DEMİR

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 2012 yılında Gönyeli’de meydana gelen “Beautyline Hair Club” isimli iş yerinin kurşunlanması ile ilgili tutuklu yargılanan  Erdal Küpeli hakkında kararı açıkladı.
Erdal Küpeli’yi “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “patlayıcı madde tasarrufu” dahil 7 davadan suçlu bulan heyet, Küpeli’yi 3 yıl ağır hapse mahkum etti.
Sanık Erdal Küpeli, Mahkeme Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzuruna çıkarıldı. Mahkemede Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanığın avukatı Özkul Özdevim hazır bulundu. Erdal Küpeli hakkındaki kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. 

Melek Esedağlı: Tabancayı kullandı
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, kararı açıklarken, Erdal Küpeli’yi  aleyhine getirilen davalardan oy birliği ile suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Mal ve can güvenliğini tehlikeye atan, kişilerin güven içinde yaşama duygusunu temelden sarsan ve toplumda huzursuzluk yaratan bu tür suçları işleyenlere hoşgörü ile yaklaşmanın mümkün olmadığının altını çizen Esendağlı, sanığın alacak verecek sorunlarına kanunsuz bir yol tercih ederek, toplumda tehlike barındıran tabancayı kullandığına dikkati çekti.

10 ve 7 yıla kadar hapisliği var
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, yasa koyucuda  “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “patlayıcı madde tasarrufu” suçlarının ciddi ve ağır suçlar olarak benimsendiğini hatırlattı. Artış halinde olan bu suçlara karşı ciddi ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizen Esendağlı, Küpeli’nin evli ve 2 çocuk babası eşinin ise hamile olduğunu söyledi. Kıdemli Yargıç Melek  Esendağlı  sanığa ceza takdir ederken aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirtti.
Heyet adına kararı okuyan Melek Esendağlı , sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, Erdal Küpeliyi yargılandığı 7 davadan 3 yıl  hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.