Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber
Kıbrıs

KTÖS Berova’nın görevden alınması talebinde bulundu

Yazılı bir açıklama yapan Elcil, Berova’nın Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’nda görev yapmak üzere atadığı öğretmen ile ilgili eleştirilerini yineledi. Söz konusu öğretmenin görev yerine gitmediğinin okul raporları ile belgelendiğini iddia eden Elcil, atanmasının  “öğretmenler arasında infial yarattığını” savundu.

Elcil, söz konusu öğretmenin, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda görevli bir öğretmenle ilgili iddialar konusunda devam eden mahkeme süreci ile de alakalı olduğunu ileri sürdü.

“Okula devamsızlık, görev yerinde bulunmama, çalışma barışını bozma, çalışma arkadaşlarını yalan beyanla karalama, sosyal medya üzerinden küfür etme” anlayışının Bakanlık tarafından hasıraltı edildiği iddiasında bulunan Elcil, söz konusu öğretmenin partizanca korunarak Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na görevlendirilerek ödül verilmek istendiğini savundu.

Bu konu ile ilgili olayın üzerine gitmeye devam edeceklerini belirten Elcil, Berova’nın görevden alınmasını talep etti.