Yasayla, tasfiye edilmiş ve edilecek mevcut Kamu İktisadi Teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve devletin sermayelerine iştirak ettiği kamu kuruluşlarının ve diğer kamu kurumlarının borçları ödenirken, mezkur kurumlarda çalışanların maaş ve benzeri haklarının ödenmesine öncelik verilmesi amaçlanıyor.
SANER
Tasarıyla ilgili ilk sözü UBP Milletvekili Ersan Saner aldı. Saner, KTHY’nin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin tasarıdan memnuniyet duyduklarını söyledi. Saner, ödemelerin yılbaşından önce yapılmamasının üzücü olduğunu savundu.
ÇAKICI
TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da konuşmasında, KTHY’nin batma sürecinde yaşananlara, özelliklere mağdur olan çalışanların eylemleri sırasında maruz kaldıkları “şiddete” değindi. Çakıcı, KTHY’nin batmasıyla ilgili sorumluların araştırılıp, açıklanması için hükümeti göreve davet etti.
Çakıcı, KTHY’nin yanı sıra bundan başka kurumların da tasfiye edileceği endişesine rağmen yasaya olumlu oy vereceklerini söyledi.
YORGANCIOĞLU
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasına, tasarıya olumlu oy verecek olmalarından dolayı siyasi partilere teşekkür ederek başladı.
Yorgancıoğlu, yasayı değiştirirken, durumu netleşmeyen bazı kurumları da göz önünde bulundurarak kapsamını genişlettirdiklerini ancak bunun, önümüzdeki günlerde yeni tasfiyeler yapılacağı anlamına gelmediğini söyledi.
Konuşmaların ardından yasa tasarısı madde görüşülüp, oylandı. Genel kurul daha sonra yasayı oy birliğiyle kabul etti.
Meclis Genel Kurulu daha sonra Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni ele almaya başladı.
































