Kobani’de IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar 21’inci gününe girdi. Gece boyunca süren çatışmalarda her iki taraf da çok sayıda kayıp verdi.
YPG, Kobani’nin güney ve doğusunda 50 noktada göğüs göğüse çatışmaların devam ettiğini açıkladı. IŞİD ise elindeki tank ve havan toplarıyla Kobani kent merkezini bombalamaya devam ediyor.
MİŞTENUR’DA İNTİHAR EYLEMİ
Kobani’nin çok yakınındaki stratejik öneme sahip Miştenur tepesinde ise YPJ (YPG’nin kadın militanlarından oluşan birlik) üyesi Arîn Mîrkan kod adlı Dilar Gencxemîs intihar eylemi düzenledi.
YPG’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Arîn yoldaşın bu eylemiyle ortaya koyduğu cesaret, fedakarlık ve özveri tüm YPG ve YPJ’li savaşçılarımızın direniş tutumudur. Tüm YPG ve YPJ savaşçıları gerekirse Arînleşecek, fakat Kobani’ye yönelik bu çete saldırılarının amacına ulaşmasına izin verilmeyecektir” denilerek, intihar saldırılarına devam edileceği mesajı verildi.
UÇAKLAR ÜÇ NOKTAYI BOMBALADI
Öte yandan dün gece uluslararası koalisyona ait uçaklar üç noktayı vurdu. Vurulan noktalardan birinin Miştenur tepesinin yakınlarında olduğu belirtildi.
IŞİD tarafından ateşlenen bir top mermisi ise Suruç’a düştü.
































